Ηρεμία και τάξη στην κουζίνα!

03 Απριλίου 2020
1. Καθαρίστε πρώτα τα...καθαριστικά σας!
Όταν δεν μπορείτε να βρείτε τα καθαριστικά σας, σίγουρα έχετε λιγότερο όρεξη να καθαρίσετε. Οπότε αρχίστε αυτή τη διαδικασία, βάζοντας σε ξεχωριστά κουτιά, τα σπρέι, σε άλλο τα σφουγγάρια και τις πετσέτες και σε άλλο τις σακούλες σκουπιδιών.
 
2. Εναλλάξτε  μεταξύ ανοικτών και κλειστών αποθηκευτικών χώρων
Πάντα θέλουμε να είχαμε περισσότερα ράφια και ντουλάπια. Αλλά επειδή πάντα θα έχουμε λιγότερα κλειστά τουλάχιστον, ντουλάπια, μπορούμε εναλλακτικά να φυλάξουμε πράγματα τόσο σε κλειστούς όσο και σε ανοικτούς αποθηκευτικούς χώρους. Σε ανοιχτά ράφια, τοποθετήστε τα πιο όμορφα αντικείμενα π.χ. ένα όμορφο βαζάκι για μπισκότα, ένα ρετρό κουτί για μπαχαρικά, χρωματιστές εμαγιέ κατσαρόλες κλπ. Στα κλειστά ντουλάπια φυλάξετε τα λιγότερο “όμορφα” απαραίτητα της κουζίνας.
 
3. Χρωματική αρμονία
Το χάος φαίνεται πιο ελεγχόμενο αν έχει μια χρωματική αρμονία. Τακτοποιήστε τα πράγματα σας σύμφωνα με το χρώμα τους π.χ. κουζινικά σε αποχρώσεις του μπλε, όλα τα λευκά μαζί και θα δείτε πόσο θεραπευτικά θα λειτουργήσει όταν κοιτάτε τα ντουλάπια σας.
 
 
4. Χρησιμοποιήστε ένα μαρκαδόρο
Ο καλύτερος τρόπος να συγυρίσετε τα γυάλινα βαζάκια με τα μπαχαρικά είναι να κολλήσετε πάνω τους λευκές ετικέτες και να γράψετε με μαρκαδόρο τι είναι το καθένα.
 
5. Κρεμάστε ένα ασπροπίνακα
Η μέσα πλευρά ενός ντουλαπιού είναι ένα βολικό σημείο για να δημιουργήσετε μια λίστα “To Do”. Απλά κρεμάστε εκεί ένα μικρό ασπροπίνακα και γράψτε όλα όσα θέλετε να κάνετε ή και τα ψώνια του ΜΕΤRO.
 
6. Χρησιμοποιείστε ντοσιέ αρχειοθέτησης
Για να στερεωθούν οι θέρμοι νερών στα ντουλάπια σας, βάλτε τους μέσα σε ντοσιέ αρχειοθέτησης που θα τα τοποθετήσετε στο πλάι.
 
 
7. Χρησιμοποιήστε ράγες για πετσέτες
Κρεμάστε στην εσωτερική πλευρά του ντουλαπιού μια ράγα για πετσέτες και κρεμάστε εκεί τις μπουκάλες των σπρέι.
 
8. Φυλάξτε τα μικρά αντικείμενα σε ένα κάδο
Αν φυλάξετε τα μικρά αντικείμενα σε κάδο αντί να τα έχετε απλά μέσα στο ντουλάπι, θα είναι πιο εύκολο να τραβήξετε τον κάδο για να πάρετε ότι θέλετε. Απλά βεβαιωθείτε ότι θα προσθέσετε ετικέτες ώστε να ξέρετε τι να αρπάξετε.
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές