Δημιουργικές Καλοκαιρινές Δραστηριότητες για τα Παιδιά

11 Αυγούστου 2022

Ψάχνεις καλοκαιρινές δραστηριότητες για να προλάβεις εκείνο το διαβόητο ‘βαριέμαι’ από τα παιδιά σου; Από την άλλη όμως, θέλεις και εσύ να χαλαρώσεις λίγο, άρα ψάχνεις δραστηριότητες που αυτοί θα απολαύσουν χωρίς να σε κουράσουν; Πιο κάτω μερικές εισηγήσεις από γονείς που θέλουν κι αυτοί #otikalitero για τα παιδιά τους, χωρίς όμως να τους βγει η πίστη!
1) Τα παιδιά λατρεύουν να βγάζουν φωτογραφίες. Ξεχάστε το κινητό και βρείτε μια φθηνή ψηφιακή κάμερα με μεγάλη κάρτα μνήμης. Δείξτε τους τις βασικές λειτουργίες της φωτογραφικής μηχανής και αναθέστε τους μερικά πρότζεκτ όπως τα αγαπημένα τους αντικείμενα, close-ups, δημιουργίες στην άμμο, φύση κ.α. Προς το τέλος των διακοπών μπορείτε να φτιάξετε μαζί ένα άλμπουμ για να θυμάστε το καλοκαίρι του ‘22 για πάντα.
2) Σχεδίασε ένα κυνήγι θησαυρού στο σπίτι, με στάσεις που οδηγούν σε ένα βραβείο ή ένα μικρό δωράκι. Σε κάθε στάση θα βρίσκονται βέβαια έξυπνοι και διασκεδαστικοί γρίφοι που δεν είναι ότι πολύ εύκολοι αλλά ούτε τόσο δύσκολοι που θα βαρεθούν ή θα σου ζητούν την απάντηση κάθε φορά. 
3) Στην επόμενη εκδρομή, γέμισε μια θήκη στο πίσω μέρος των καθισμάτων του οδηγού και του συνοδηγού, με πλαστελίνες, βιβλία ζωγραφικής, χρωματιστά μολύβια, μικρά παιχνίδια, πάζλ, βιβλία με εικόνες κ.α. 
4) Φτιάξτε μαζί μια χρονοκάψουλα. Βάλε εσύ φωτογραφίες και αντικείμενα που θυμίζουν ξεχωριστές οικογενειακές χαρές και ζήτησε από τα παιδιά σου να φτιάξουν ζωγραφιές και να γράψουν ιστοριούλες περιγράφοντας τις δικές τους αγαπημένες στιγμές. Μπορούν επίσης, να μαζέψουν κι αυτοί φωτογραφίες, μικρά παιχνίδια και ότι άλλο θέλουν να «κλειδώσουν» στην κάψουλα. Αφού ολοκληρώσουν την αποστολή τους, την σφραγίζετε, συμφωνείτε σε πόσα χρόνια θα την ανοίξετε και πάλι μαζί και την κρύβετε.
5) Μάθετε κάτι νέο μαζί. Μπορείς για παράδειγμα, να κατεβάσεις ένα app που εντοπίζει αστερισμούς στον ουρανό και να περάσετε μαζί τη νύχτα κοιτάζοντας τα αστέρια, μαθαίνοντας τα ονόματά τους και τα σχήματα των καλοκαιρινών αστερισμών. 
Ως συνήθως, όμως, ο χρυσός κανόνας είναι το μέτρο. Δεν χρειάζεται να φτιάχνεις ατελείωτες λίστες με δραστηριότητες που πρέπει εξαναγκαστικά να κάνουν τα παιδιά. Άφησέ τους να χρησιμοποιήσουν και οι ίδιοι τη φαντασία τους και να γεμίσουν τις ώρες τους δημιουργικά πριν εισηγηθείς εσύ κάποιο παιχνίδι. Πού ξέρεις; Ίσως σε εκπλήξουν! 

 

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές