Φτιάξτε… ΦΟΒΕΡΑ μπισκότα για Halloween

31 Οκτωβρίου 2022

Halloween, φυσικά, σημαίνει λιχουδιές, ειδικά τα φανταστικά τρομακτικά μπισκότα. Η προετοιμασία στην κουζίνα για σας, την οικογένειά σας ή τους φίλους σας είναι πάντα μια ευχάριστη εμπειρία, αλλά ας το παραδεχτούμε, δεν είναι πάντα εύκολο! Εκτός βέβαια αν έχεις μερικά #HalloweenHacks από τα METRO. 
Κρατήστε το χώρο σας καθαρό
Με το να υπάρχει τάξη στην κουζίνα και τα πράγματα να είναι τακτοποιημένα, η διαδικασία γίνεται ευκολότερη και πιο διασκεδαστική! Ξεχωρίστε τα μπολ και τους δίσκους σας, για να αποφύγετε την ανάμειξη υλικών, ιδίως του γλάσου.
Μικρή τρύπα στο κορνέ 
Το κορνέ είναι το πιο σημαντικό εργαλείο για τη διακόσμηση των μπισκότων, οπότε πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί, για να κάνετε τη διακόσμησή σας όσο το δυνατόν λεπτομερέστερη. Για να διακοσμήσετε με ακρίβεια, πρέπει να κόψετε μια τρύπα στο κορνέ που είναι όσο το δυνατόν μικρότερη. Εάν έχετε ένα κορνέ με ανταλλακτικά, πάντα να πάρετε το μικρότερο. Εξάλλου δεν θες να σπαταλήσεις το νόστιμο σου frosting!
Δύο χέρια στο κορνέ
Όταν διακοσμείτε τα μπισκότα σας, χρησιμοποιήστε το ένα χέρι για να σπρώξετε το γλάσο από το πάνω μέρος του κορνέ ενώ κρατάτε το κάτω μέρος με το άλλο σας χέρι σταθερά. Έτσι «ζωγραφίζετε» με σιγουριά, ευθυγραμμίζετε το design σας και το αποτέλεσμα θα είναι… τρομερό!  
Φτιάξτε τον τέλειο ιστό αράχνης!
Σε ένα μπισκότο με λευκό γλάσο, βάλτε μια μαύρη κουκίδα στη μέση και τρεις ομόκεντρους κύκλους γύρω από αυτό. Πριν στεγνώσει το μαύρο γλάσο, χρησιμοποιήστε μια οδοντογλυφίδα και «τραβήξτε» την από τη μέση στην άκρη και γύρω από το μπισκότο. Ορίστε! Ο τέλειος ιστός αράχνης! 
Φανταστικό φαντασματάκι
Τα μπισκότα με θέμα τα φαντάσματα είναι απαραίτητα. Ψήνουμε το μπισκότο σε σχήμα φαντάσματος και στη συνέχεια το καλύπτουμε με λευκό frosting. Αφήστε το να στεγνώσει όλη τη νύχτα και την επόμενη μέρα, χρησιμοποιήστε ένα μαύρο γλάσο για να σχεδιάσετε χαμογελαστά πρόσωπα ή τονίστε τις άκρες του μπισκότου για να φανεί το περίγραμμα. Ποιος δεν αγαπά ένα φιλικό φάντασματάκι;
Ooooh shiny!
Εάν ψήνετε ένα μπισκότο σε σχήμα νυχτερίδας ή γάτας, μπορείτε να προσθέσετε λίγη μαύρη ζάχαρη πάνω από το μαύρο γλάσο σας ενώ είναι ακόμα υγρό. Αφαιρέστε την έξτρα ζάχαρη και είστε έτοιμοι! 

Happy Halloween σε όλους!

 

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές