She’s got the (summer) look

03 Ιουλίου 2020

Εν αρχή ην η ενυδατική κρέμα
Ο καλύτερος τρόπος να αρχίσετε την ημερήσια περιποίηση προσώπου σας είναι βάζοντας την ενυδατική σας κρέμα. Για το καλοκαίρι επιλέξτε κρέμες “oil- free”.

Αντηλιακή κρέμα και UV προστασία
Εκτός από την ενυδάτωση της επιδερμίδας σας, βεβαιωθείτε ότι προστατεύεστε σωστά από τον ήλιο. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να εφαρμόζετε αντηλιακό κάθε μέρα, ακόμη και κάτω από το μακιγιάζ σας.
Θα πρέπει να βάζετε αντηλιακό κάθε δύο ώρες, αλλά αυτό μπορεί να είναι δύσκολο όταν είστε έξω και δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα χέρια σας. Τί μπορείτε να κάνετε; Το εξής:
Πάρτε μια άδεια συσκευασία make up και πλύνετε αυτή και το σφουγγάρι της με υγρό των πιάτων. Αφήστε τα να στεγνώσουν. Ακολούθως, “μουλιάστε” το σφουγγαράκι με αντηλιακό και βάλτε το ξανά στην θήκη. Έτσι όποτε χρειαστεί να βάλετε αντηλιακό στο πρόσωπό σας, απλά θα κάνετε ένα πέρασμα με το σφουγγαράκι αυτό.

Επενδύστε σε ένα καλό primer
Δεν θα μετανιώσετε καθόλου αυτή την αγορά. Το makeup primer το εφαρμόζουμε στο πρόσωπό μας μετά την ενυδατική κρέμα και πριν το μακιγιάζ. Πρόκειται για ένα προιόν ιδανικό για το καλοκαίρι αφού πρώτον δεν θα το αισθάνεστε βαρύ στο πρόσωπό σας και δεύτερο είναι ιδανικό στο να διατηρεί το μακιγιάζ τις γεμάτες υγρασία νύχτες του καλοκαιριού.

Λάμψτε με λίγο bronzer
Το bronzer κάνει τα μάτια σας να φαίνονται πιο φωτεινά και τα δόντια σας πιο λευκά. Για να διατηρήσετε τα αποτελέσματα φρέσκα και φυσικά, απλώστε το bronzer μόνο στα ψηλά σημεία του προσώπου σας, όπου ο ήλιος σας χτυπά φυσικά: μέτωπο, ζυγωματικά, πηγούνι και μύτη. Οι μπρονζέ σκόνες είναι οι ευκολότερες στην εφαρμογή.

 

 

Φορέστε λιγότερο μακιγιάζ

Ο καλύτερος τρόπος να φοράτε μακιγιάζ το καλοκαίρι, είναι...να το αποφύγετε. Αυτό όμως που μπορείτε να κάνετε είναι να χρησιμοποιείτε μια ενυδατική κρέμα με χρώμα (ή αντηλιακό, αναλόγως της ώρας της μέρας) και concealer στα σημεία που το χρειάζεστε.

Αποφύγετε το shimmer το καλοκαίρι
Αποφύγετε κρεμώδεις βάσεις ή οτιδήποτε που να προκαλεί γυαλάδα στο πρόσωπο. Η υγρασία θα κάνει το πρόσωπό σας να γυαλίζει περισσότερο και να φαίνεται ιδρωμένο, ειδικά αν έχετε κάτι στο πρόσωπό σας που λαμπυρίζει.

Προτιμήστε φυσικές αποχρώσεις
Για ένα πιο ανάλαφρο και πιο καλοκαιρινό look, επιλέξετε φυσικές αποχρώσεις για το κοκκινάδι και τις σκιές ματιών σας. Για τα χείλη, εφαρμόστε πριν ένα lip liner αν θέλετε να τονίσετε το σχήμα των χειλιών σας, αλλά επιλέξτε μια απόχρωση στο χρώμα των χειλιών σας για να δώσετε ένα φυσικό look. Ακόμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα διάφανο lip liner που δίνει μια καθαρή και με υφή αίσθηση και ταυτόχρονα θα διατηρήσει το lip gloss που θα εφαρμόσετε μετά.

Ανταλλάξετε τα βαριά lipstick με “lipstain”
Τα lipstain είναι κοκκινάδια σε υγρή μορφή ή τζελ τα οποία το καλοκαίρι είναι ιδανικά. Έχουν διάρκεια, δίνουν στα χείλη μια καλοκαιρινή, φυσική απόχρωση και μπορείτε να παίξετε μαζί τους ( π.χ. περνώντας δύο στρώσεις, πιέζοντας πιο ανάλαφρα ή πιο έντονα) 

 

 

Αγοράστε αδιάβροχες εκδοχές των αγαπημένων σας προϊόντων
Σας αρέσει το κολύμπι; Μην ανησυχείτε για το αν το μολύβι ή η μάσκαρα κατέβει κάτω από τα μάτια σας, αφού υπάρχει μια μεγάλη γκάμα πια από αδιάβροχα προϊόντα ομορφιάς, ιδανικά για το καλοκαίρι.

Πάντα τελειώνετε το μακιγιάζ σας με ένα setting spray
Το setting spray είναι ένα ειδικό σπρέι που σταθεροποιεί το μακιγιάζ. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο τις ζεστές μέρες και τις γεμάτες υγρασίες νύχτες του καλοκαιριού.

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές