Επιτέλους Άνοιξη!

11 Μαρτίου 2018

Η Άνοιξη είναι επιτέλους εδώ! Ας προετοιμάσουμε τον κήπο μας σωστά ώστε να απολαύσουμε υπέροχες ανθισμένες μέρες!

Ένα μήνα πριν φυτέψτε, καθαρίστε το χώρο του κήπου σας:

  • Καθαρίστε τα φύλλα και τα κλαδιά από τις γλάστρες και τα παρτέρια. Αν κάνετε κομποστοποίηση, προσθέστε τα φύλλα στον κάδο.
  • Αφαιρέστε τα ανεπιθύμητα μικρόβια, ώστε να μην πειράξουν τα φυτά σας. Αυτό μπορείτε να το κάνετε είτε με χημικά φυτοφάρμακα (βιολογικά και μη) ή χρησιμοποιώντας φυσικούς τρόπους. Για παράδειγμα, αναμίξετε μαγειρική σόδα και νερό, σε μια μπουκάλα σπρέι και ψεκάστε για μερικές μέρες τις περιοχές των φυτών σας που έχουν επηρεαστεί από τους μύκητες ώστε να απομακρυνθούν.

Όταν το χώμα, είναι αρκετά στεγνό, είναι έτοιμο να το σπάσετε. Αν υπάρχουν ήδη κάποια φυτεμένα, παλιά φυτά, αρχίστε να δουλεύετε το χώμα αρκετές βδομάδες πριν, ώστε να αναμίξετε τα παλιά φυτά με το χώμα και να τους δώσετε καιρό να αρχίσουν να αποσυντεθούν.

Προσθέστε οποιαδήποτε θρεπτικά συστατικά π.χ. λιπάσματα που θεωρείτε πως είναι καλό να λάβουν τα φυτά σας.

Το επόμενο βήμα, είναι να καθαρίσετε τα εργαλεία κηπουρικής, γιατί μπορεί να κουβαλούν μικρόβια και αρρώστιες. Τρίψτε τα καλά, ώσπου να βεβαιωθείτε πως δεν υπάρχει περίπτωση να μολύνουν τα φυτά σας. Αν χρειάζονται ακόνισμα, κάντε το.

Μελετήστε προσεκτικά και μάθετε ποια φυτά είναι κατάλληλα για το δικό σας κήπο. Κάποια δεν ταιριάζουν με άλλα ή μπορούν να εξαπλωθούν σε όλο το χώρο.  Έτσι, είναι καλό να σχεδιάστε τον κήπο σας στο χαρτί ώστε να ξέρετε ακριβώς που θα φυτρώσει τι.

Τώρα είστε έτοιμοι να αγοράσετε τους σπόρους και τα φυτά σας, να τους φυτέψετε και να απολαύσετε ένα υπέροχο ανοιξιάτικο κήπο.

 

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές