Σιεφταλιές

18 Φεβρουαρίου 2022
linkedin
Μερίδες
20 - 22
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
45 λεπτά
totalTime
Συνολικός χρόνος
1 ώρα και 20 λεπτά
Υλικά

1 κιλό κιμά χοιρινό
2 φλ. (290γρ.) ξηρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
1 2/3 φλ. (100γρ.) μαϊντανό ψιλοκομμένο 
1/3 φλ. (90ml) σπορέλαιο (ηλιέλαιο π.χ)
1 κουταλάκι καλά γεμάτο (6γρ.) κανέλα 
1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
2 κουταλάκια (16γρ.) αλάτι
2 φλ. (100γρ.) μπαγιάτικο χωριάτικο ψωμί (μόνο η ψίχα) κομμένο σε κυβάκια, 
1 φλ. (250ml) νερό
2 κομμάτια (200γρ.) πάνα (μπόλια ή σκέπη) 
½ φλιτζανάκι ξύδι

 

Εκτέλεση

Βάζετε μπόλικο νερό σε ένα μπολ και προσθέτετε το ξύδι. Βάζετε μέσα την πάνα και την αφήνετε να μουλιάσει για 10 λεπτά. Την ξεπλένετε καλά και τη σουρώνετε. 
Βάζετε το ψωμί σε ένα μπολ και ρίχνετε το νερό. Το αφήνετε να μουλιάσει. 
Σε ένα μπολ βάζετε τον κιμά, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το σπορέλαιο, την κανέλα, το πιπέρι, το αλάτι και ανακατεύετε καλά. Στραγγίζετε καλά το ψωμί και το προσθέτετε στη ζύμη. Ανακατεύετε καλά. Παίρνετε λίγο κιμά και σχηματίζετε οβάλ κεφτεδάκια. (Αν έχετε ζυγαριά να είναι περίπου 70-74γρ.). Απλώνετε την πάνα πάνω στον πάγκο εργασίας σας και βάζετε στην άκρη του ένα κομμάτι από τον κιμά. Τυλίγετε μία φορά, διπλώνετε τις άκριες προς τα μέσα και τυλίγετε ακόμα μία φορά τη σιεφταλιά. Κόβετε την πάνα. Βάζετε τις σιεφταλιές πάνω σε σχάρα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 35 λεπτά χωρίς να τις γυρίσετε. Αν θέλετε ψήνετε στα κάρβουνα για 15-20 λεπτά. Κατά διαστήματα γυρίζετε τις σιεφταλιές να ροδίσουν ομοιόμορφα.

 

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές