Μπαμπά, να ζήσεις!

19 Ιουνίου 2016
Αυτή η Κυριακή, 19 του μήνα, γιορτάζουν οι μπαμπάδες όλου του κόσμου! Χαρίστε τους υπέροχα δώρα που θα φτιάξουν εύκολα και γρήγορα τα παιδιά σας!
 

Ένα αλλιώτικο βαρίδιο

 
Βρείτε μια σχετικά, επίπεδη και λεία πέτρα. Πλύνετε την καλά και αφήστε την να στεγνώσει. Δώστε στο παιδί σας ένα σετ ακρυλικές μπογιές και άστε το να δημιουργήσει ζωγραφιές, που μπορεί να είναι από το πρόσωπο του μπαμπά, ένα ζωάκι, κάτι αφηρημένο, μέχρι τη φράση ‘Daddy Rocks’! Το τέλειο και χρήσιμο δώρο για το γραφείο του μπαμπά!

900x400_paintingstones.jpg

Μπαχαρικά για το BBQ

 
Καλοκαίρι και ο μπαμπάς βγαίνει στον κήπο και ψήνει υπέροχα φαγητά στο BBQ. Γιατί να μην του κάνετε δώρο κάτι που θα τον βοηθήσει στο ‘έργο’ του; Επισκεφθείτε τις Υπεραγορές ΜΕΤΡΟ, πηγαίνετε στο ράφι με τα μπαχαρικά και αγοράστε τα πιο κατάλληλα για κρέας ή λαχανικά στη σχάρα π.χ. δενδρολίβανο, θυμάρι, μαύρο πιπέρι, μείγμα για μπάρμπεκιου, τσίλι κλπ. Πάρτε ένα καλαθάκι, βάλτε τα μπουκαλάκια μέσα, περάστε έναν φιόγκο και το δώρο είναι έτοιμο!
 
900x400_bbqspices.jpg
 
 

Ένας χρήσιμος δίσκος!

 
Μπαίνει ο μπαμπάς σπίτι και αφήνει αμέσως τα κλειδιά και τα ψιλά κάπου. Και τις περισσότερες φορές, ψάχνει πάντα τα κλειδιά. Γιατί να μην του φτιάξετε ένα μικρό δίσκο που θα βρίσκεται στο τραπέζι στην είσοδο ώστε να αδειάζει μέσα τις τσέπες του μόλις μπει σπίτι;
 
Θα χρειαστείτε ένα λευκό δίσκο φτιαγμένο από πολυστερίνη ( μπορείτε να πάρετε τα δισκάκια μέσα στα οποία πωλείται το κοτόπουλο ή τα λαχανικά). Πλύνετε το πάρα πολύ καλά. Ακολούθως δώστε στο παιδί σας ακρυλικές μπογιές και αφήστε το να δημιουργήσει! Όταν στεγνώσει ο δίσκος, το δωράκι είναι έτοιμο!
 
900x400_keydish.jpg
 

Το σουβέρ του μπαμπά

 
Αυτές τις μέρες που ο μπαμπάς το πιο πιθανόν να απολαμβάνει τους ποδοσφαιρικούς αγώνες στην τηλεόραση, η μπίρα έχει την τιμητική της. Για να μην λερώνει το τραπέζι και για να του κάνετε ένα υπέροχο δώρο, φτιάξτε σουβέρ ειδικά για αυτόν!
 
Αγοράστε στρογγυλά ή τετράγωνα σουβέρ, φτιαγμένα από φελλό. Ακολούθως προμηθευτείτε ακρυλικές μπογιές και μια χαρτοταινεία.
 
Κολλήσετε λωρίδες από την ταινεία στα σουβέρ δημιουργώντας διάφορα σχέδια π.χ. ένα αστέρι, ένα τετράγωνο, ένα τρίγωνο κλπ. Δώστε στα παιδιά τις μπογιές ώστε να βάψουν τα ελεύθερα σημεία των σουβέρ, εκεί δηλαδή που δεν υπάρχει ταινεία. Όταν τελειώσουν, αφαιρέστε προσεκτικά την ταινεία. Άστε τα σουβέρ να στεγνώσουν εντελώς. Έτοιμα!
 
900x400_coasters.jpg
 
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές