DIY: Φτιάχνουμε το δικό μας Scrub

25 Ιανουαρίου 2015
Τι θα λέγατε να περιποιηθείτε το σώμα και το πρόσωπό σας με υλικά που θα φτιάξετε μόνες σας; Το δέρμα μας ταλαιπωρείται αρκετά, τόσο από το κρύο, όσο και από τις θερμάνσεις και τους ρύπους, που θέλει ιδιαίτερη περιποίηση μια φορά την εβδομάδα τουλάχιστον για να διατηρείται απαλό και λαμπερό. Γι’ αυτό μόλις βρείτε ελεύθερο χρόνο φτιάξτε το δικό σας scrub από υλικά που έχετε στο σπίτι σας, κάνοντας σωστή απολέπιση με εντελώς φυσικά προϊόντα. 
 
Για το πρόσωπο
Με βρώμη & χαμομήλι  
Χτυπούμε στο μπλέντερ 8 κουταλιές αποξηραμένο χαμομήλι μαζί με 2 κουταλιές βρώμη, μέχρι να γίνουν πούδρα. Προσθέτουμε 2 κουταλιές εκχύλισμα ή λάδι καλέντουλας και 2 κουταλιές γιαούρτι με πέτσα. Απλώνουμε το μείγμα για 5΄ στο πρόσωπο και, αφού στεγνώσει, το αφαιρούμε με χλιαρό νερό και ένα βαμβακερό ύφασμα, το οποίο θα παρασύρει νεκρά κύτταρα, σκόνη και σμήγμα. Το χαμομήλι και η καλέντουλα έχουν καταπραϋντική δράση, η βρώμη είναι υποαλλεργική, ενυδατική και αναπλαστική και το γιαούρτι βοηθά στην απομάκρυνση του ερεθισμού στα ευαίσθητα δέρματα.   
 
Για το σώμα
Με γάλα...
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ μια κούπα γάλα μαζί με 5 κουταλιές ζάχαρη, μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα. Απλώνουμε το μείγμα σε υγρό δέρμα με μεγάλες κυκλικές κινήσεις, μέχρι η επιδερμίδα να αποκτήσει ένα ελαφρύ ροδαλό χρώμα. Το αφαιρούμε με νερό με απαλές κινήσεις. Αποτέλεσμα: δέρμα απαλό σαν μωρού.
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές