Ιδιοκτήτες Σκύλων Vs Ιδιοκτήτες γάτων: 10 διασκεδαστικές διαφορές!

13 Οκτωβρίου 2017
Έχετε σκύλο ή γάτο; Όποιο και να είναι το αγαπημένο σας κατοικίδιο, πολλές έρευνες έχουν αποδείξει, πως οι ιδιοκτήτες γάτων έχουν κάποιες βασικές διαφορές, όσο αφορά στο χαρακτήρα και τη συμπεριφορά τους, από τους ιδιοκτήτες σκύλων! Και είναι πολύ διασκεδαστικές! Πάμε να δούμε 10 από αυτές!
 
1. Η αίσθηση του καθήκοντος
 
Πόσες φορές είπατε στον σκύλο σας να κάνει κάτι π.χ. να φέρει τη μπάλα, να είναι φρόνιμος, να υπακούει και το έκανε; Πολλές. Πόσες φορές συνέβηκε αυτό με τη γάτα σας; Καμία. Η αίσθηση του καθήκοντος, η υπακοή και η πειθαρχία που έχουν οι σκύλοι και όχι οι γάτες, είναι σύμφωνα με τις έρευνες, χαρακτηριστικά και των ιδιοκτητών τους!
 
2.  Εξωστρέφεια και κοινωνικότητα
 
Μια άλλη έρευνα, λέει πως αυτό είναι χαρακτηριστικό των ιδιοκτητών σκύλων! Είναι ανοικτοί σε εμπειρίες, θετικοί και γεμάτοι ενέργεια. Από την άλλη, δεν είναι τυχαία η λέξη “σπιτόγατος”. Οι γάτοι - και προφανώς και οι ιδιοκτήτες τους - νιώθουν άνετα, στην ζεστασιά του σπιτιού τους, έχουν την αγαπημένη τους γωνιά και όταν βγαίνουν, ανυπομονούν να επιστρέψουν σπίτι, στο οικείο τους περιβάλλον!
 
 
3. Δημιουργικότητα
 
 Στην πιο πάνω έρευνα, οι ιδιοκτήτες γάτων, είχαν 11% περισσότερες πιθανότητες να είναι ανοικτοί σε νέες εμπειρίες, να είναι καλλιτεχνικοί τύποι, και να μην σκέφτονται συμβατικά! 
 
4. Περιέργεια
 
Το ρητό “η περιέργεια σκότωσε τη γάτα”, δεν είναι τυχαίο! Τον κάθε ήχο, την κάθε κίνηση, η γάτα θα την αρπάξει στον αέρα και θα τρέξει να την εξερευνήσει. Πολλές φορές, προκαλώντας ατυχήματα, στην ίδια αλλά και σε αντικείμενα. Τα σκυλιά, έχουν μια φυσική περιέργεια, αλλά σε πιο ελεγχόμενα επίπεδα! Οι έρευνες δηλώνουν λένε πως η περιέργεια είναι φυσικό χαρακτηριστικό περισσότερο των ιδιοκτητών γάτων!
 
5. Καλοσύνη
 
Οι ιδιοκτήτες σκύλων, έχουν πάνω από 10% πιθανότητες, να είναι αλτρουιστές, καλοσυνάτοι, στοργικοί και έμπιστοι. Αν διαφωνείτε, σκεφτείτε όλες εκείνες τις φορές που έχετε πει στη γάτα σας να πειράξει τα φυτά σας ή να μην γδέρνει τα έπιπλά σας και δεν σας άκουσε ποτέ. Είναι πολλές ε;
 
6. Ανεξαρτησία
Μαντέψτε, για πιο ζώο μιλάμε! Οι γάτες, είναι από τα πιο ανεξάρτητα ζώα που υπάρχουν. Η φύση τους, τις θέλει να είναι ανεξάρτητες και αυτόνομες. Ακριβώς το αντίθετο δηλαδή από τα αγαπημένα μας σκυλιά, που είναι πιο εξαρτημένα από τους ανθρώπους και είναι πάντα δίπλα τους. Οι ανάλογες έρευνες, λένε πως οι ιδιοκτήτες γάτων, είναι πιο ανεξάρτητοι και αυτόνομοι. Αν ταξιδεύετε συχνά, αν λείπετε πολλές ώρες από το σπίτι, είστε ένας καθαρόαιμος cat-person!
 
7. Πείσμα
 
Έχετε δοκιμάσει να μαλώσετε τη γάτα σας; Μάλλον ναι, Έχει ξανακάνει την ίδια αταξία; Φυσικά, αφού οι γάτες είναι ξεροκέφαλα όντα! Και οι έρευνες λένε, πως μάλλον και οι ιδιοκτήτες τους είναι κάπως έτσι, σε σχέση με τους πιο “ήπιους” ιδιοκτήτες σκύλων!
 
8. Μοναχικότητα
 
Οι έρευνες δηλώνουν πως οι ιδιοκτήτες γάτων, είναι κατά 30% πιο πιθανόν να ζουν μόνοι τους σε διαμέρισμα και να είναι πιο ανεξάρτητοι. Κάτι που κάνει νόημα, αφού οι γάτες είναι όπως είπαμε πιο αυτόνομες από τους σκύλους, δεν χρειάζονται καθημερινή βόλτα και τους αρέσει να χαλαρώνουν στο χώρο τους, χωρίς να επιδιώκουν παρέα - μόνο όταν το θέλουν!
 
9. Ευαισθησία
 
Μπορείτε να μαντέψετε ποια από τις δύο κατηγορίες έχει αυτό το χαρακτηριστικό περισσότερο; Οι ιδιοκτήτες γάτων! Η έρευνα δηλώνει ξεκάθαρα, πως έχουν περισσότερη ευαισθησία, χωρίς αυτό να θεωρείται κακό, ίσα ίσα ταιριάζει απόλυτα με τον πιο εσωστρεφή, δημιουργικό χαρακτήρα αυτών που έχουν ως κατοικίδιο τα αγαπημένα αιλουροειδή.
 
10. Ενέργεια, ενέργεια, ενέργεια!
 
Σε αυτό δεν θα μπορούσε, παρά να υπερισχύουν οι ιδιοκτήτες σκύλων! Έχει αποδειχθεί πως έχουν περισσότερη ενέργεια, όπως και τα σκυλιά φυσικά, που χρειάζονται καθημερινά τη βόλτα τους και είναι πάντα έτοιμα για παιχνίδια! 
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές