8 τρόποι να δημιουργήσετε γιορτινή ατμόσφαιρα στο σπίτι

17 Δεκεμβρίου 2016

8th day of xmas-01.png

1. Τα κεριά φτιάχνουν πάντα μια υπέροχη ατμόσφαιρα. Για τα Χριστούγεννα, μπορείτε να φτιάξετε μια υπέροχη σύνθεση. Παίρνετε λευκά κεριά, σε διάφορα μεγέθη, τα τοποθετείτε πάνω σε ξύλινη επιφάνεια ή ακόμα και γυάλινη, και γύρω γύρω διακοσμείτε με γιορτινό στεφάνι, κόκκινη κορδέλα, διάφορα μπαχαρικά όπως ξυλάκια κανέλας, χριστουγεννιάτικες μπάλες κλπ.

 

8th day of xmas-02.png

2. Τα φωτάκια, όπου και να τα τοποθετήσετε, θα προσθέσουν επίσης γιορτινή νότα στο σπίτι σας. Βάζοντας μια σειρά κατά μήκος της κονσόλας ή πάνω από το πιάνο ή ακόμα μέσα σε ένα μεγάλο διάφανο βάζο.

 

8th day of xmas-03.png

3. Ένα έχετε κόκκινα και πράσινα ριχτάρια ή κουβέρτες, μονόχρωμα, ριγέ ή καρό, τοποθετώντας τα στον καναπέ δημιουργείτε αυτόματα μια γωνιά γιορτινή.

 

8th day of xmas-04.png

4. Αυτές τις μέρες, το τζάκι έχει την τιμητική του. Μαζέψετε τα ξύλα σε μια όμορφη στοίβα στη γωνιά, τοποθετήστε κεριά πάνω και στο πλάι βάλτε ένα διάφανο βάζο και γεμίστε το κάστανα. Ένα σκηνικό και χειμωνιάτικο και χριστουγεννιάτικο!

 

8th day of xmas-05.png

5. Εάν σας έχουν περισσέψει μπαλάκια από το δέντρο, μπορείτε να τα μαζέψετε όλα μαζί, με μια κορδέλα και να τα κρεμάσετε σε τοίχους σαν ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο στολίδι.

 

8th day of xmas-06.png

6. Σε ένα μεγάλο μπολ, μπορείτε να βάλετε κουκουνάρια , βάφοντας λευκές τις άκρες μερικών ή εάν θέλετε, χρυσές ή ασημί, με σπρέι.

 

8th day of xmas-07.png

7. Παίρνετε άδεια διάφανα βαζάκια ( π.χ. μαρμελάδας), γεμίζετε μέχρι τη μέση πολυστερίνη, ρίχνετε λίγα χρυσά αστεράκια και τοποθετείτε ένα κεράκι στο κέντρο! Μπορείτε να τα τοποθετήσετε σε οποιεσδήποτε γωνιές στο σπίτι ή ακόμα, εάν να φτιάξετε συνθέσεις από βαζάκια σε διάφορα μεγέθη και να βάλετε  2-3 μαζί, στο κέντρο του τραπεζιού.

 

8th day of xmas-08.png

8. Οι πιατέλες για κέικ δεν είναι μόνο για κέικ. Γεμίστε τις με χριστουγεννιάτικες μπάλες που περίσσεψαν, προσθέστε κόκκινες κορδέλες και στολίστε μια γωνιά του σαλονιού.

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές