10 Τιπς για τη φροντίδα του ζώου μας …κατά τη διάρκεια του χειμώνα

26 Νοεμβρίου 2021

Καθώς μπαίνει για τα καλά ο χειμώνας, φροντίζουμε να δίνουμε στους αγαπημένους μας τετράποδους φίλους μπόλικη αγάπη και απεριόριστη… ζεστασιά! Βρείτε πιο κάτω μερικές απλές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε τα κατοικίδιά σας ασφαλή και χαρούμενα καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν.

  1. Όταν πέφτει η θερμοκρασία, μερικά ζώα χρειάζονται περισσότερη τροφή για να διατηρήσουν τις θερμίδες που λαμβάνει το σώμα τους σε υψηλότερα επίπεδα και να έχουν περισσότερη ενέργεια. 
  2. Φτιάξτε ζεστές γωνίτσες στο σπίτι, χρησιμοποιώντας παλιές κουβέρτες και άνετα, ζεστά κρεβατάκια. Τοποθετείστε τα όμως, σε ασφαλή απόσταση από οποιαδήποτε σώματα θέρμανσης ή το τζάκι.
  3. Προσπαθήστε να κρατάτε τα κατοικίδιά σας σε εσωτερικούς χώρους για να τα προστατέψετε από τον κρύο αέρα και τις βροχές. Εάν δεν υπάρχει δυνατότητα όμως, βεβαιωθείτε ότι έχουν ένα στεγασμένο, άνετο και στεγνό χώρο για να κουρνιάσουν και να νιώθουν ασφάλεια.
  4. Επιστέφοντας από την καθιερωμένη σας βόλτα, σκουπίστε τα πόδια του σκύλου σας με ένα στεγνό πανί και αν επιθυμείτε, προμηθευτείτε ειδικά αδιάβροχα μποτάκια. Επίσης, να θυμάστε ότι τα κοντότριχα σκυλιά μπορεί να χρειάζονται κι ένα χουχουλιάρικο πουλόβερ.
  5. Καθώς σκοτεινιάζει πλέον αρκετά νωρίς, βεβαιωθείτε ότι οι οδηγοί μπορούν να δουν τα κατοικίδιά σας όταν κάνουν τη βόλτα τους. Αντικαταστήστε το κολλάρο τους με ένα αντανακλαστικό γιακά ή ακόμα φορέστε τους ένα ειδικό φακό λαιμού.
  6. Βουρτσίστε το τρίχωμά τους τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, αλλά αποφύγετε το κούρεμα για να διατηρήσετε έτσι τη χειμερινή τους γούνα όσο το δυνατόν πιο πυκνή.
  7. Ας μην ξεχνάμε και τις αδέσποτες γατούλες, αφού κι αυτές χρειάζονται άνετα και ζεστά καταφύγια, σπιτάκια και κουβέρτες. Ταΐστε τις όποτε μπορείτε και σκεφτείτε να υιοθετήσετε ένα αδέσποτο ή να κάνετε δωρεά σε ένα καταφύγιο ζώων.
  8. Οι ζεστοί κινητήρες στα σταθμευμένα αυτοκίνητα προσελκύουν αδέσποτες γάτες και άλλα μικρά ζώα. Πριν την εκκίνηση, χτυπήστε το καπό λίγες φορές για να βεβαιωθείτε ότι κανένα ζωάκι δεν έχει κουρνιάσει κάτω από αυτό για ζεστασιά.
  9. Εάν έχετε ηλικιωμένα κατοικίδια, η αρχή του χειμώνα είναι μια καλή στιγμή για μια επίσκεψη στον κτηνίατρο έτσι ώστε να βεβαιωθείτε ότι όλα στην υγεία τους είναι εντάξει.
  10. Αγοράστε τους νέα παιχνίδια και δώστε τους την προσοχή και την αγάπη σας όσο πιο συχνά γίνεται. Εξάλλου, ανεξάρτητα από τον καιρό, αυτό είναι το μόνο που θέλουν πραγματικά.
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές