Υπέροχα παιχνίδια χειροτεχνίας για το σπίτι!

13 Μαρτίου 2020
Είστε στο σπίτι με τα παιδιά και δε σας έρχεται κανένα παιχνίδι στο μυαλό; Μην ανησυχείτε. Δείτε παρακάτω 4 πανεύκολα και διασκεδαστικά παιχνίδια χειροτεχνίας που ετοιμάσαμε για εσάς και περάστε αξέχαστες στιγμές.
 
Πλαστελίνη που… τρώγεται!
 
Θα χρειαστείτε: 
 
μισό φλιτζάνι μαλακό, ανάλατο βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας παχιά κρέμα γάλακτος
1/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικό)
3-4 φλιτζάνια σκόνης ζάχαρης
Χρώμα τροφίμων (προαιρετικό)
 
Τι πρέπει να κάνετε:
 
Ανακατέψτε το βούτυρο και την κρέμα μαζί σε ένα μίξερ. Προσθέστε προσεκτικά τη σκόνη ζάχαρης στο μίγμα, ανακατεύοντας συνεχώς. Το μίγμα πρέπει να μετατραπεί σε ζύμη που είναι αρκετά παχύρευστη ώστε να μπορείτε να την πλάσετε με τα χέρια σας. Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας στο τέλος.
 Στη συνέχεια, πλάστε τη ζύμη και  πασπαλίστε τη με περισσότερη σκόνη ζάχαρης. Χωρίστε τη σε διάφορα μέρη, προσθέτοντας μια σταγόνα χρωματισμού τροφίμων σε κάθε ένα μέρος (αν επιλέξετε να μην χρησιμοποιήσετε χρωματισμό τροφίμων, το παιχνίδι θα είναι το ίδιο διασκεδαστικό και η πλαστελίνη θα είναι λευκή). 
Τώρα η πλαστελίνη είναι έτοιμη για να μπορούν τα παιδιά σας να παίξουν με αυτή- μπορούν να την απλώσουν με έναν τροχό, να κόψουν φιγούρες και σχήματα ή απλά να την πλάσουν με το χέρι τους.
 
 Και μην ξεχνάτε - εάν αποφασίσουν να τη …δοκιμάσουν δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος!
 

 
 
Αόρατο μελάνι
 
Αν έχετε μερικά λεμόνια στο σπίτι είναι ευκαιρία να φτιάξετε ένα μυστικό μήνυμα από… αόρατο μελάνι! Στείλτε το μήνυμα σε ένα φίλο ή συγγενή σας, συμπεριλάβετε συμβουλές για το πώς λειτουργεί και αφήστε τους να φέρουν την εικόνα ή το μυστικό σημείωμα στο φως!
 
Θα χρειαστείτε: 
 
1 λεμόνι 
βαμβάκι 
1 φύλλο λευκό χαρτί,
Ηλιακό φως, φως από μία λάμπα
 
Τι πρέπει να κάνετε:
 
Στύψτε το χυμό λεμονιού σε ένα μπολ και προσθέστε μια κουταλιά νερό. Ανακατέψτε απαλά. Βυθίστε το βαμβάκι στο υγρό και με το βρεγμένο βαμβάκι  γράψτε ένα μήνυμα ή σχεδιάστε μια εικόνα στο χαρτί.
Αφήστε το υγρό να στεγνώσει τελείως, ώστε το μήνυμα ή η εικόνα να είναι αόρατα. Για να μοιραστείτε το μυστικό σας πρέπει να το τοποθετήσετε στο ηλιακό φως ή να το κρατήσετε κοντά σε έναν λαμπτήρα.
Το μήνυμα θα αποκαλυφθεί! Κρεμάστε το ως έργο τέχνης ή μοιραστείτε το με έναν φίλο.
 
 
 
Ο εξισορροπιστής
 
Το παιδί σας θα ενθουσιαστεί με αυτό το παιχνίδι ισορροπίας πάνω σε μία οδοντογλυφίδα
 
Θα χρειαστείτε:
 
1 φελλό 
2 καλαμάκια από Bamboo, 30 εκατοστά το καθένα
1 οδοντογλυφίδα 
πηλό χειροτεχνίας
Διακοσμητικά στοιχεία (χαρτί, αυτοκόλλητα, μπογιά)
 
Τι πρέπει να κάνετε:
 
Τοποθετήστε το φελλό σε όρθια θέση στην επιφάνεια εργασίας σας. Καρφώστε το άκρο του ενός καλαμακίου στη μια πλευρά του φελλού σε γωνία 45 μοιρών επαναλάβετε στην αντίθετη πλευρά. Πιέστε την οδοντογλυφίδα στο επάνω κέντρο του φελλού.
Αναπτύξτε δύο μπάλες ίσου μεγέθους από πηλό και πιέστε τις επάνω στις άκρες από τα καλαμάκια. Διακοσμήστε το φελλό όπως θέλετε.
Τοποθετήστε την άκρη της οδοντογλυφίδας στο δάχτυλό σας για να δείτε εάν το παιχνίδι ισορροπεί. Εάν γέρνει προς τη μία πλευρά, ρυθμίστε τις γωνίες που κάνουν τα καλαμάκια με το φελλό μέχρι να σηκωθεί ευθεία.
 
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές