Μέρα της Γυναίκας: Η γυναίκα μέσα από το σινεμά!

05 Μαρτίου 2018

Still Alice (2014)

Μια καθηγήτρια γλωσσολογίας, ξυπνά μια μέρα και συνειδητοποιεί ότι αρχίζει να ξεχνά τα ονόματα της οικογένειας και των φίλων της, λόγω της νόσου του Alzheimer. Αλλά αυτό που εξακολουθεί να κατέχει η Αλίκη είναι το θάρρος και η πεποίθησή της ότι η ζωή είναι υπέροχη. Αυτή η συγκινητική ταινία προβάλλει τη δύναμη μιας γυναίκας και θα σας υπενθυμίσει ότι κάθε στιγμή της ζωής σας είναι πολύτιμη. Πρωταγωνιστεί η Julianne Moore.

The Post (2017)

Υποψήφια για τα φετινά Όσκαρ, το Post βασίζεται σε αληθινά γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στα τέλη της δεκαετίας του '70. Η Meryl Stet υποδύεται τη θρυλική ιδιοκτήτρια της εφημερίδας The Washington Post, Katharine Graham, της οποίας το θάρρος και οι αποφάσεις βοήθησαν να αποκαλυφθεί ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην ιστορία των ΗΠΑ.

Suffragette (2015)

Το δικαίωμα των γυναικών στην ψήφο, διεκδικήθηκε όχι πολύ καιρό πριν. Σε αυτή την ταινία, στο Λονδίνο στις αρχές του 20ού αιώνα, οι σουφραζέτες είναι γυναίκες, μητέρες, σύζυγοι, κόρες και διεκδικούν κάτι απλό: Ισότητα των φύλων. Μια εμπνευσμένη βρετανική ταινία με πρωταγωνιστές την Anne-Marie Duff, την Carey Mulligan, την Helena Bonham Carter και την Meryl Streep σε έναν ρόλο - έκπληξη.

Thelma & Louise (1991)

Αυτή η κλασική ταινία, μια ωδή στη γυναικεία φιλία, δεν μπορεί να λείπει από τη λίστα μας. Δύο γυναίκες κάνουν ένα διάλειμμα από τη ρουτίνα τους και πάνε ένα ταξίδι με το αυτοκίνητο. Πρωταγωνιστούν οι υπέροχες Susan Sarandon και Geena Davis.

Julie & Julia (2009)

Μια ταινία, για τους λάτρεις του καλού φαγητού, που εξυμνεί τη ζωή της διάσημης Αμερικανίδας μαγείρισσας Julia Child παρουσιάζοντας την στα πρώτα χρόνια της μαγειρικής της καριέρας και παραλληλίζοντας τη ζωή της, με την νεαρή Νεοϋορκέζα blogger Julie, η οποία προσπαθεί να μαγειρέψει όλες τις συνταγές από το βιβλίο μαγειρικής της Julia Child. Πρωταγωνιστούν οι Meryl Streep και Amy Adams.

Wonder woman (2017)

Η περίφημη σούπερ ήρωας Wonder Woman πρωταγωνιστεί σε αυτή την ταινία δράσης. Η Wonder Woman, φεύγει από το υπέροχο νησί της το οποίο διοικείται από αμαζόνες, για να πάει στην Ευρώπη, κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, προσπαθώντας να σώσει τον κόσμο. Πρωταγωνιστεί η Gal Gadot.

Atomic Blonde (2017)

Πώς θα ήταν ο James Bond αν ήταν γυναίκα; Παρακολουθήστε αυτήν την φανταστική γεμάτη δράση, ταινία και μάθετε. Η Charlize Theron υποδύεται την μυστική πράκτορα Lorrain Broughton και προσδίδει στην γυναικεία δύναμη, μια εντελώς άλλη διάσταση!

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές