Walk this Way

19 Μαΐου 2019

Με το καλοκαίρι να βρίσκεται προ των θυρών, η προσοχή μας στρέφεται προς τα κάτω άκρα μας. Η περιποίηση των ποδιών μας είναι σημαντική και αρχίζει από την απολέπιση. Ετοιμάστε σπίτι σας αυτές τις αποτελεσματικές απολεπιστικές κρέμες για τα πόδια.

Απολεπιστική κρέμα με φράουλα και ζάχαρη

Αυτή η κρέμα είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος. Οι φράουλες έχουν αντι-γηραντικές ιδιότητες και βοηθάνε ιδιαίτερα όσον αφορά στις σκασμένες φτέρνες. Αυτή η κρέμα θα μαλακώσει τα πόδια σας και ταυτόχρονα θα τα προστατέψει από τις ακτίνες UV.

Υλικά

½ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη (μην χρησιμοποιήσετε ζάχαρη άχνη)

2 φράουλες

1 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε ενα μπολ λιώνουμε τις φράουλες και ανακατεύουμε μέσα τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε ξανά. Τρίβουμε με την κρέμα τα πόδια μας και την αφήνουμε πάνω για 20 λεπτά, πριν την αφαιρέσουμε με πλύσιμο. Ενυδατώνουμε.

 

Απολεπιστική κρέμα με λάδι καρύδας και  αλάτι

Αυτή είναι η καλύτερη απολεπιστική κρέμα για σκασμένες φτέρνες. Είναι ιδανική για τους τύπους δέρματος και ταυτόχρονα αναζωογονεί τα πόδια. Επίσης, το λάδι καρύδας είναι εξαιρετικό για τη θεραπεία πολλών δερματικών παθήσεων, αναστέλλει τη γήρανση και κάνει την επιδερμίδα λεία.

Υλικά

1 φλ. χοντρό αλάτι

¼ φλ. λάδι καρύδας

3-4 σταγόνες αιθέριο έλαιο

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα αποθηκεύουμε τα σε ένα βάζο για λίγες μέρες.

Χρησιμοποιούμε το μείγμα για να τρίψουμε απαλά τα πόδια μας για τουλάχιστον 20 λεπτά. Τα καθαρίζουμε και απλώνουμε ενυδατική κρέμα.

 

 

Κρέμα απολέπισης με καστανή ζάχαρη και ελαιόλαδο

Αυτή είναι μια εξαιρετικά απαλή κρέμα, της οποία τα αιθέρια έλαια ευνοούν τα πόδια σας.

Υλικά

1 κ.σ. καστανή καφέ

1 κ.σ. ελαιόλαδο

2 σταγόνες αιθέρια έλαια (χαμομήλι ή μέντα)

1 κ.γ. μαγειρική σόδα

 

Εκτέλεση

Σε ενα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και τη μαγειρική σόδα. ​​Προσθέτουμε το αιθέριο έλαιο και τρίβουμε τα πόδια μας με την κρέμα. Την αφήνουμε πάνω για τουλάχιστον 20 λεπτά, ξεπλένουμε και απλώνουμε ενυδατική κρέμα.

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές