Τρικ για την καθαριότητα της Άνοιξης

25 Μαρτίου 2017

Είστε λοιπόν έτοιμοι να αρχίσετε την καθαριότητα της Άνοιξης για την οποία μιλήσαμε στο προηγούμενο ποστ; Επειδή όμως δεν είμαστε όλοι συνηθισμένοι σ’ αυτό ή το αφήνουμε τελευταία στιγμή ή έχουμε πολυάσχολο πρόγραμμα, εμείς σας δίνουμε κάποια tip που θα σας διευκολύνουν στο έργο σας.

 

Καθαρίζοντας το φούρνο μικροκυμάτων

microwave.png

Βαρεθήκατε να τρίβετε και να τρίβετε το εσωτερικό του φούρνου μικροκυμάτων; Τώρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το τρικ. Γεμίστε με νερό μέχρι το μισό, ένα μπολ που είναι κατάλληλο για microwave, και το άλλο μισό με ξύδι. Βάλτε το στο microwave για 5 λεπτά. ´Οταν τελειώσει, αφήστε το μπολ το μπολ ακόμα 5 λεπτά μέχρι να κρυώσουν τα υγρά. Με ένα σφουγγάρι, καθαρίστε εύκολα τους δύσκολους λεκέδες στα τοιχώματα του φούρνο! Τόσο απλό και αποτελεσματικό!

 

Καθαρίστε τις κουρτίνες σας με την ηλεκτρική σκούπα

chair.png

Αντί να κατεβάσετε τα κουρτινόξυλα και να σέρνετε βαριές κουρτίνες στο πλυντήριο, αυτό που μπορείτε πολύ εύκολα να κάνετε, είναι να πάρετε μια ηλεκτρική σκούπα - ακόμα και χειρός - και να τις περάσετε από πάνω. Η σκούπα θα μαζέψει τη σκόνη αποτελεσματικά, όπως αν πλένατε τις κουρτίνες σας στο πλυντήριο.

 

Αγοράστε καθαριστικά πολλαπλής χρήσης

windex.png

Είναι κάτι το αυτονόητο ε; Κι όμως πολλοί ξεχνούν ότι υπάρχουν καθαριστικά πολλαπλής χρήσης. Πολύς κόσμος, πάει στο κατάστημα και ψάχνει μια συγκεκριμένη μάρκα καθαριστικών που είναι ειδική για συγκεκριμένα σημεία του σπιτιού, ενώ στην πραγματικότητα αυτό δεν είναι αναγκαίο. Για να κερδίσετε χρόνο και για να εξοικονομήσετε το πήγαινε-έλα για αγορές καθαριστικών, αγοράστε καθαριστικά πολλαπλής χρήσης. Θα σας είναι χρήσιμα καθόλη τη διαδικασία της ανοιξιάτικης καθαριότητας.

 

Πλύνετε τις κατσαρόλες σας, με τον ίδιο τρόπο που μαγειρεύετε

potty.png

Έτσι όπως μαγειρεύετε στις κατσαρόλες σας, με τον ίδιο τρόπο πρέπει να τις καθαρίζετε. Με  αυτό το τρικ, δεν θα ταλαιπωρείστε να τρίβετε τα δύσκολα λίπη. Απλά βάλετε ένα φλιτζάνι ξύδι μέσα στις κατσαρόλες σας, και φέρτε το σε σημείο βρασμού. Όταν αρχίσει να βράζει το ξύδι, κλείστε τη φωτιά και άφήστε το υγρό να ηρεμήσει για 5-10 λεπτά. Τέλος, ξεπλύνετε την κατσαρόλα και θα δείτε πόσο εύκολα θα απομακρυνθούν οι λεκέδες.

 

Καθαρίζοντας τους ανεμιστήρες οροφής

fan.png

Μάλλον θα σκέφτεστε τώρα “ είναι δυνατόν να υπάρχει εύκολη λύση για το καθάρισμα του ανεμιστήρα οροφής;” Κι όμως, χρησιμοποιώντας μια παλιά μαξιλαροθήκη, είναι ένας πολύ εύκολος τρόπος για να καθαρίσετε τον ανεμιστήρα που η αλήθεια είναι πως είναι ένα από τα πιο σκονισμένα σημεία του σπιτιού. Αυτό που θα κάνετε είναι να τοποθετήσετε την κάθε λεπίδα μέσα σε μια μαξιλαροθήκη. Ακολούθως τραβήξτε την θήκη προς το μέρος σας, βάζοντας λίγη πίεση και στις δύο πλευρές της λεπίδας ώστε να τραβήξετε μαζί σας όλη τη σκόνη. Αυτός ο τρόπος είναι εξαιρετικός επειδή θα αποφύγετε να καταλήξουν οι σκόνες στο πάτωμα που θα πρέπει να καθαρίσετε μετά. Μόλις καθαρίσετε τον ανεμιστήρα, πλύνετε τις μαξιλαροθήκες στο πλυντήριο.

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές