Το πιο ταιριαστό χειροποίητο λάδι για το μαρινάρισμα του κρέατος

25 Απριλίου 2015
Το εξαιρετικό με τα σπιτικά λάδια, είναι πως χαρίζουν στον οργανισμό την αντιοξειδωτική δράση των βοτάνων και καρυκευμάτων που περιέχουν! Χώρια, βεβαίως, την υγεία που κλείνει μέσα του ο φυσικός, «χρυσός» χυμός της ελιάς. Πάμε να φτιάξουμε το δικό σου λαδάκι, για να μαρινάρεις τέλεια το κρέας ή για να το χρησιμοποιήσεις στα βραστά κρεατικά.
 
Θα χρειαστείς:
4 φύλλα δάφνης
1 κ.σ. κοφτή καρφάκια γαρίφαλου
2 ξυλάκια κανέλας
1 λίτρο ελαιόλαδο
 
Πάμε…
Ξεπλένουμε τα φύλλα της δάφνης και τα ταμπονάρουμε απαλά με χαρτί κουζίνας. Σε ένα γυάλινο μπουκάλι βάζουμε τη δάφνη, το γαρίφαλο και την κανέλα και γεμίζουμε, αφήνοντας λίγο κενό στην επιφάνεια, με το ελαιόλαδο. Κλείνουμε το μπουκάλι αεροστεγώς και το αποθηκεύουμε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος για 20 μέρες συνολικά. Μετά από το 20ήμερο, μεταγγίζουμε το λάδι σε άλλο γυάλινο μπουκάλι, αφαιρώντας με προσοχή τα καρυκεύματα και τη δάφνη. 
 
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές