Το πιο… cheesy τοστ στο τηγάνι σου

21 Οκτωβρίου 2014
Μην το σνομπάρεις. Δεν είναι απλώς ένα τυρένιο τοστάκι. Είναι ποίημα… θα δεις
Τι; Εσύ χρησιμοποιείς ακόμη για τα τοστ σου τοστιέρα; Αμαρτία… Σε 15’ θα έχεις ένα ονειρεμένο τυρένιο τοστ και θα έχεις απολαύσει και την όλη διαδικασία. Ας σοβαρευτούμε, ένα νόστιμο, ψημένο τοστ, μπορεί να είναι «επιστήμη»:
 
Θα χρειαστείτε:
2 φέτες λευκό ψωμί για τοστ (χωρίς γεύση)
ανάλατο βούτυρο
τριμμένο τυρί για τοστ της αρεσκείας μας (γκούντα ή ένταμ ή τυρί τσένταρ)
πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)
 
Πάμε…
Βουτυρώνουμε ελαφρώς και τις δύο μεριές από τις 2 φέτες του ψωμιού. Στη μία φέτα και τη μία πλευρά πασπαλίζουμε τριμμένο τυρί για τοστ, το οποίο λιώνει εύκολα (όπως γκούντα ή τσένταρ ή και τα δύο!). Καλύπτουμε με τη δεύτερη φέτα ψωμί και ζεσταίνουμε το τοστ σε τηγάνι με βαρύ, αντικολλητικό πάτο και σε μέτρια φωτιά για περίπου 3’ από την κάθε πλευρά. Όσο ψήνονται τα ψωμάκια κι από τις δύο μεριές, μπορούμε να τα πατήσουμε με μια σπάτουλα, ώστε να λιώσει καλύτερα στο εσωτερικό το τυρί. Όταν πάρουν και οι δύο πλευρές ένα ευχάριστο ελαφρύ χρυσαφένιο χρώμα, βγάλτε το τοστ από το τηγάνι κι ακουμπήστε το προσωρινά σε ένα πιάτο. Πασπαλίστε το ζεστό τηγάνι στο κέντρο του με τρίμμα τυριού κι επιστρέψτε το τοστ στο τηγάνι, να «καθίσει» πάνω στο τυρί. Τρίψτε λίγο τυράκι ακόμη, αυτή τη φορά πάνω στο ψωμί, στην κορυφή. Αφήστε το για 1’ και κάτι, έως ότου δείτε το τυρί να βγάζει φουσκίτσες. Προσθέστε λίγο πιπέρι καγιέν αν θέλετε. Μετακινήστε λιγάκι το τοστ με μια σπάτουλα, ώστε να σηκωθεί λίγο από τον πάτο και πιέστε το ξανά προς τα κάτω. Με τη σπάτουλα, ανασηκώστε το τοστ και κρατήστε το για 25’’-35’’ πάνω από το ζεστό τηγάνι, ίσα-ίσα να σταθεροποιηθεί το λιωμένο τυρί. Γυρίστε το από την άλλη, πάνω στο τηγάνι, κι όταν χρυσίσει κι άλλο, είστε έτοιμοι. Περιμένετε λίγα λεπτά να μην σας κάψει το τυρί και… ορμήξτε!
tip: Μπορείτε να συνοδεύσετε το τοστάκι σας με κέτσαπ, ταμπάσκο ή τσάτνεϊ. 
 
facebook.png instagram.png twitter.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές