Άρωμα...ζεστασιάς!

18 Νοεμβρίου 2018

Με το χειμώνα και τις κρύες μέρες και νύχτες να πλησιάζουν, μαζευόμαστε όλο και περισσότερο στο σπίτι μας. Για να νιώσετε ακόμα πιο όμορφα στο χώρο σας, σας προτείνουμε κάποιους τρόπους ώστε να μυρίζει το σπίτι σας...ζεστασιά!

Προσθέστε το αγαπημένο σας άρωμα σε κουκουνάρια

Την επόμενη φορά που θα πάτε εκδρομή στο Τρόοδος, μαζέψτε κουκουνάρια και φέρτε τα σπίτι. Προσθέστε 1-2 σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο, όπως λεβάντα ή κανέλα πάνω σε κάθε κουκουνάρι. Ακολούθως, τοποθετήστε τα κουκουνάρια σε ένα ωραίο καλάθι. Φαίνονται πολύ όμορφα και ταυτόχρονα προσθέτουν μια όμορφη μυρωδιά στο δωμάτιο! Επίσης, είναι εύκολο να μετακινήσετε το καλάθι από δωμάτιο σε δωμάτιο.

Πάρτε ένα ολόκληρο πορτοκάλι και καρφώστε μέσα γαρίφαλα

Πάρτε ένα πορτοκάλι ( ή περισσότερα, αφού είναι η εποχή τους) και μια χούφτα από το αγαπημένο μας μπαχαρικό, το γαρύφαλλο. Καρφώστε το κάθε γαρύφαλλο στο πορτοκάλι και σπρώξτε το μέσα. Μπορείτε να βάλετε όσα γαρύφαλλα θέλετε ενώ επίσης, μπορείτε να κάνετε ένα όμορφο ή ένα απλό σχέδιο. Το αποτέλεσμα, είναι ότι θα απελευθερωθεί μια υπέροχη μυρωδιά από το συνδυασμό των πορτοκαλιών και των γαρίφαλων, που θα φρεσκάρει ολόκληρο το δωμάτιο.


Τοποθετήστε πορτοκάλια, μήλα, κανέλα και γαρύφαλλα σε μια κατσαρόλα με νερό

Αυτός είναι ένας κλασικός τρόπος να κάνετε το σπίτι σας να μυρίζει ζεστασιά και χειμώνα! Πάρτε μια μέτρια προς μεγάλου μεγέθους κατσαρόλα και γεμίστε τη με νερό. Αφήστε το νερό να ζεσταθεί λίγο και προσθέστε μέσα μερικές φρέσκες φέτες πορτοκάλι, μήλο και μετά λίγες κουταλιές κανέλας (ή ξυλάκια) και μερικά γαρύφαλλα. Σβήστε τη φωτιά και αφήστε την κατσαρόλα πάνω στον πάγκο ή πάνω στο μάτι. Αυτή η υπέροχη μυρωδιά θα απελευθερωθεί σχεδόν σε όλο σας το σπίτι.

Προσθέστε κόκκους καφέ στα κεριά σας

Αγοράστε κεριά με ζεστά αρώματα π.χ. βανίλια, μήλο ή ακόμα καλύτερα, κολοκύθα, μερικά γυάλινα βαζάκια και μια συσκευασία κόκκων καφέ. Τοποθετήστε ένα κερί μέσα σε κάθε βαζάκι, βάλτε κόκκους καφέ γύρω από το κερί και ανάψτε το! Η ζεστασιά του κεριού, θα ζεστάνει τους κόκκους που με τη σειρά τους θα αρχίσουν να απελευθερώνουν τα αρώματα τους. Και όλοι ξέρουμε πόσο υπέροχη είναι η μυρωδιά του καφέ!

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές