Τα «Ναι» και τα «Όχι» της Ομορφιάς

11 Μαρτίου 2017

Όταν πρόκειται για την ομορφιά και την προσωπική μας περιποίηση, η λίστα για τα «Ναι» και τα «Όχι» είναι μεγάλη. Απορίες, μυστικά και tip είναι πάντα στη σκέψη κάθε γυναίκας. Έτσι, ειδικά για τις κυρίες μας, έχουμε ετοιμάσει μια λίστα με τα αγαπημένα μας «Ναι» και «Όχι».

 

ΝΑΙ: Χρησιμοποιείστε ύφασμα από μουσελίνα

Beauty 1

Τι είναι αυτό; Για όσους δεν το γνωρίζουν, αυτό το θαυματουργό ύφασμα, που φτιάχνεται από βαμβακερό υφαντό, είναι ένας τρόπος να απολεπίσετε μαλακά την επιδερμίδα σας και επίσης, ένας πολύ καλός τρόπος να ανανεωθεί το δέρμα. Κάτι που είναι πολύ χρήσιμο για το πρόσωπο, αφού θα το βοηθήσει να λάμπει και εσάς να φαίνεστε νεότερη!

 

ΟΧΙ: Μην κόβετε τα νύχια σας με ψαλίδι ή νυχοκόπτη!

Beauty 2

Μπορεί να μην το γνωρίζατε, αλλά το να κόβετε τα νύχια σας με ειδικά ψαλιδάκια για τα νύχια ή νυχοκόπτη είναι επικίνδυνο για την υγεία των νυχιών. Ο λόγος; Για να το θέσουμε απλά, τα νύχια μας δεν είναι μόνο «αυτό που βλέπουμε στην επιφάνεια» αλλά αποτελούνται από διαφορετικές στρώσεις και έτσι, όταν τα κόβουμε με μεταλλικό νυχοκόπτη, ρισκάρουμε στο να ξεφλουδιστούν οι στρώσεις με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν αδύναμα νύχια. Τι να κάνετε; Λιμάρετε τα! Δεν κάνουμε λιμάρισμα μόνο για να δώσουμε σχήμα στα νύχια, αλλά επίσης για να διατηρήσουμε το μήκος τους. Όταν λιμάρετε τα νύχια σας κάθε βδομάδα, αντί να τα κόβετε, όχι μόνο διατηρείτε το μήκος, αλλά τα κρατάτε δυνατά και υγιή.

 

ΝΑΙ: Κοιμηθείτε σε μεταξένια θήκη μαξιλαριού

Beauty 3

Υπάρχει λόγος που οι πριγκίπισσες κοιμούνται σε μαξιλάρια με μεταξωτές θήκες, αντί σε βαμβακερές ή φτιαγμένες από πολυέστερ. Το μετάξι κάνει θαύματα τόσο για την επιδερμίδα όσο και για τα μαλλιά. Οι μεταξωτές θήκες επιβάλλονται για τα μαλλιά. Όχι μόνο βοηθούν ώστε να διατηρηθεί το χτένισμα μια ή δυο μέρες περισσότερο, αλλά  θα αλλάξουν την υφή των μαλλιών σας, κάνοντας τα πιο απαλά και με λιγότερο φριζάρισμα. Επιπλέον, το να κοιμάστε πάνω σε μετάξι βοηθά ώστε να μην σπάνε οι τρίχες.

Εκτός από τα μαλλιά όμως, το να κοιμάστε πάνω σε μεταξωτές θήκες μαξιλαριών, είναι ευεργετικό και για την επιδερμίδα. Με μια μεταξωτή θήκη, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ότι θα ξυπνήσετε με «ρυτίδες» και ζαρώματα στο πρόσωπο μετά από βαθύ ύπνο. Οι μεταξωτές θήκες, εμποδίζουν τα κόκκινα σημάδια και το φούσκωμα του προσώπου και αν έχετε ευαισθητη επιδερμίδα η μεταξωτή μαξιλαροθήκη είναι σίγουρα για σας.

 

ΟΧΙ: Μην πλένετε τα μαλλιά σας δύο φορές

Beauty 4

Οι περισσότεροι, βάζουμε σαμπουάν στα μαλλιά μας, τα ξεπλένουμε, μετά βάζουμε μαλακτικό και τα ξεπλένουμε ξανά. Σύμφωνα όμως με τους ειδικούς, αυτή η διαδικασία δεν είναι τόσο καλή, αφού έχει ως αποτέλεσμα να απομακρύνονται τα φυσικά έλαια της τρίχας και άρα να προκαλείται ζημιά στα μαλλιά μας. Αντί αυτού, αφού βάλετε σαμπουάν, κάνετε μασάζ στα μαλλιά, βάλτε λίγο μαλακτικό στις άκρες των μαλλιών και πλύνετε τα όλα μαζί, μια φορά. Όχι μόνο είναι καλό για την τρίχα, αλλά γλυτώνετε και χρόνο!

 

ΝΑΙ: Βγάζετε τα φρύδια σας μετά το μπάνιο

Beauty 5

Αν το να βγάζετε τα φρύδια σας μετά το μπάνιο, δεν είναι μέρος της ρουτίνας σας, είναι καιρός να γίνει. Γιατί το ζεστό νερό και οι υδρατμοί από το μπάνιο, χαλαρώνουν τον θύλακα της κάθε τρίχας και μαλακώνουν το δέρμα, επιτρέποντας σας να βγάζετε τα φρύδια σας και τις υπόλοιπες τρίχες από το πρόσωπο σας χωρίς πόνο, χωρίς να έχετε κόκκινα σημάδια μετά και χωρίς δάκρυα στα μάτια.

 

ΟΧΙ: Μην ξυρίζεστε το πρωί

Beauty 6

Αν και οι πιο πολλοί το έχετε ήδη κάνει, τώρα είναι η ευκαιρία σας να σταματήσετε! Όταν ξυρίζεστε, ταυτόχρονα απολεπίζεται και η επιδερμίδα σας, αφού αφαιρείται το ανώτερο στρώμα της. Όταν ξυρίζεστε το πρωί, αυτό σημαίνει πως υποχρεώνεστε, να συνεχίσετε τη μέρα σας με εκτεθειμένη επιδερμίδα. Έτσι η επιδερμίδα σας, είναι εκτεθειμένη σε εξωτερικούς παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν μόλυνση, ενώ αν ξυριστείτε το βράδι, δίνετε χρόνο στο δέρμα σας να επουλωθεί κατά τη διάρκεια της νύκτας. Με αυτό τον τρόπο εμποδίζετε εξωτερικές τοξίνες από το να μπουν στο σώμα σας.

 

ΝΑΙ: Χρησιμοποιείτε 2 αποχρώσεις κραγιόν

Beauty 7

Όλοι έχουν ένα κραγιόν που δεν φεύγουν από το σπίτι χωρίς αυτό. Αλλά ποιος είπε ότι πρέπει να χρησιμοποιείτε μόνο ένα; Κατακρίβειαν, χρησιμοποιώντας 2 διαφορετικές αποχρώσεις όχι μόνο φαίνεται χρωματικά υπέροχο, αλλά κάνει τα χείλη σας να φαίνονται πιο γεμάτα χωρίς να χρησιμοποιείτε καθόλου ενισχυτικά! Tip: Για πιο μεγάλα χείλη, χρησιμοποιείστε μια πιο σκούρα απόχρωση, στο κάτω χείλος και μια πιο ελαφριά απόχρωση στο άνω χείλος.

 

ΟΧΙ: Μην κουνάτε τα βερνίκια νυχιών

Beauty 8

Πόσες φορές έχετε πάει στο ινστιτούτο αισθητικής ή σας έκανε τα νύχια σας μια φίλη σας και κουνούσαν το βερνίκι νυχιών πριν το ανοίξουν; Εμείς λοιπόν σας λέμε, πως αυτό είναι ένας ανόητος μύθος και το μόνο που κάνει είναι να δημιουργεί φυσαλίδες αέρα στο βερνίκι, το οποίο με τη σειρά του, οδηγεί σε ανομοιόμορφη μπογιά με φυσαλίδες στα νύχια σας.

 

ΝΑΙ: Χρησιμοποιείτε πανάκια στεγνωτηρίου στα μαλλιά σας!

Beauty 9

Ακόμα και αν δεν έχετε στεγνωτήριο, γνωρίζετε πως τα πανάκια αυτά χρησιμοποιούνται για να κάνουν τα ρούχα να μυρίζουν πιο ωραία. Ξέρατε όμως πως είναι και ένας τρόπος να αντιμετωπίσετε τον στατικό ηλεκτρισμό; Πάρτε ένα πανάκι και περάστε το πάνω από τα μαλλιά σας. Ο στατικός ηλεκτρισμός θα φύγει και τα μαλλιά σας δεν θα φριζάρουν πια!

 

ΟΧΙ: Μην τρώτε πολλά γαλακτοκομικά

Beauty 10

Όταν ήμαστε παιδιά, μας έλεγαν ότι το να καταναλώνουμε γαλακτοκομικά, θα έκτιζε πιο δυνατά κόκκαλα. Όμως, όσο μεγαλώνουμε, τα γαλακτοκομικά έχουν αντίθετο αποτέλεσμα στην ομορφιά μας. Όχι μόνο φουσκώνουν την επιδερμίδα και παράγεται περιττό λάδι στο δέρμα, οδηγώντας σε περισσότερα σπασίματα, αλλά μπορεί να οδηγήσουν σε περισσότερες ρυτίδες. Είναι εύκολο να καταναλώνουμε υπερβολική ποσότητα γαλακτοκομικών  (γιαούρτι, τυρί, γάλα, παγωτό κλπ.) και ενώ δεν λέμε ότι πρέπει να σταματήσετε να τα καταναλώνετε, εισηγούμαστε να μην τρώτε μεγάλες ποσότητες και να προσέχετε την ημερήσια ποσότητα τους.

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές