Super kids!

21 Φεβρουαρίου 2020
Θα χρειαστείτε:
Μια παλιά σαλιαρίστρα για να βασιστείτε πάνω της για το σχήμα
50 εκ. βαμβακερό ύφασμα, στο χρώμα της επιλογής σας
30 εκ. τσόχα στο χρώμα του λογότυπου της κάπας
50 εκ. θερμοκολλητικό ύφασμα
2,5 εκ. ταινία ράφτη/αυτοκόλλητη (velcro)
 
Εκτέλεση
1. Χρησιμοποιήστε την παλιά σαλιαρίστρα του παιδιού σας για να σχηματίσετε το λαιμό της κάπας. Ελέγξετε αν είναι άνετη στο λαιμό του. Σχηματίστε το περίγραμμα του λαιμού της σαλιαρίστρας πάνω στο ύφασμα. 
2. Αποφασίστε το μήκος της κάπας- περίπου λίγο πιο κάτω από το γόνατο - και τραβήξτε μια διαγώνια γραμμή από το λαιμό μέχρι το μήκος της που επιθυμείτε. Κόψτε 2 κομμάτια την εσωτερική και εξωτερική. 
3. Σχεδιάστε το λογότυπο που επιθυμείτε πάνω σε θερμοκολλητικό ύφασμα και σιδερώστε το πάνω στη τσόχα του άλλου χρώματος. Κόψετε το σχήμα. Σιδερώστε το λογότυπο-τσόχα στο κέντρο της εξωτερικής κάπας και ακολούθως ράψτε το λογότυπο σε εκείνο το σημείο. Αν θέλετε να φαίνεται λογότυπο και από τη εσωτερική πλευρά της κάπας, κάντε την ίδια διαδικασία και με τη δεύτερη κάπα.
4. Βάλτε την μια κάπα πάνω από άλλη (με τα λογότυπα προς τα μέσα) και ράψτε τα κομμάτια κατά μήκος, αφήνοντας ένα μικρό κενό (περίπου 8 εκ.) ώστε να μπορείτε να γυρίσετε την κάπα για να μην φαίνεται η ραφή εξωτερικά. 
5. Γυρίστε την κάπα από μέσα προς τα έξω, σιδερώστε την με καυτό σίδερο και ράψτε και τα υπόλοιπα 8 εκατοστά, ώστε να την κλείσετε.
6. Ράψτε τα δύο άκρα του λαιμού με ένα κομμάτι velcro, ώστε να κλείνει η κάπα. Φορέστε την κάπα στο παιδί σας και ο σούπερ ήρωας είναι έτοιμος!
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές