Σπιτικές μάσκες προσώπου με βάση τους το μέλι

17 Οκτωβρίου 2015
Τύφλα να ‘χει η… Κλεοπάτρα: 100% περιποίηση, ανανέωση, ανάπλαση
 

1. Μάσκα βαθιάς ενυδάτωσης

Θα χρειαστούμε:
2 κ.σ. μέλι
2 κ.γλ. πλήρες γάλα
 
Πάμε…
Κάποιοι λαοί, ειδικά στον σκανδιναβικό βορρά, το συγκεκριμένο μείγμα (με άλλες αναλογίες), το πίνουν, ώστε να τονώσουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα. Εμείς χρησιμοποιούμε τα θρεπτικά, επουλωτικά, αναζωογονητικά συστατικά των πρώτων μας υλών, για να δροσίσουμε σε βάθος πρόσωπο και λαιμό. 
 
Σε ένα μπρίκι ζεσταίνουμε ελαφρώς το μέλι με το γάλα, ανακατεύοντας με ένα ξύλινο κουτάλι. Εφόσον το μείγμα μας είναι σε χλιαρή θερμοκρασία, το απλώνουμε με κυκλικές κινήσεις σε πρόσωπο και λαιμό, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Το αφήνουμε να δράσει για 10’-15’ και ξεπλένουμε με χλιαρό νερό. 
 

2. Μάσκα σύσφιξης και τόνωσης για το πρόσωπο και το λαιμό

Θα χρειαστούμε:
2 κ.σ. μέλι
1 ασπράδι αβγού
1 κ.γλ. γλυκερίνη 
λίγο αλεύρι 
 
Πάμε…
Σε ένα μπολάκι ενώνουμε το μέλι, με το ασπράδι και τη γλυκερίνη. Χτυπάμε ζωηρά να ομογενοποιηθούν όλα μας τα υλικά. Τέλος, προσθέτουμε ελάχιστο αλεύρι λίγο-λίγο μέχρι να προκύψει ένα μείγμα με την πυκνότητα μιας κρέμας. Απλώνουμε τη μάσκα μας στο πρόσωπο και το λαιμό, με προσοχή να μην έρθει σε επαφή με τα μάτια, αφήνουμε να δράσουν τα συστατικά για 10’-15’ και κατόπιν ξεπλένουμε καλά με άφθονο χλιαρό νερό.
 
* Προσοχή: Καλό είναι, πριν χαρείτε τις μάσκες, να κάνετε μια μικρή δοκιμή ώστε να σιγουρευτείτε ότι δεν θα έχετε κάποια αλλεργική αντίδραση, μια και το μέλι προέρχεται από τη γύρη των λουλουδιών! Εφαρμόστε μια πολύ μικρή ποσότητα στο πρόσωπο ή το λαιμό, αφήστε για 10’ και ξεβγάλτε. 
 
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές