Πρόγευμα στο κρεβάτι για τη Μέρα της Μητέρας

01 Μαΐου 2017

Porridge από πλιγούρι και κινόα με μέλι και αμύγδαλα!

 

Όλοι χρειάζονται μια μέρα χαλάρωσης και ιδιαίτερα οι μαμάδες μας! Τι πιο ιδανική αρχή στη Μέρα της Μητέρας, με πρόγευμα στο κρεβάτι! Οι περισσότερες μαμάδες, τρώνε υγιεινά και έτσι εμείς ετοιμάσαμε το ιδανικό πρόγευμα – σπιτικό, porridge από πλιγούρι και κινόα!

 

Υλικά

½ φλ. ανάμεικτο κινόα και πλιγούρι

1 φλ. νερό

1 φλ. γάλα

¼ κ.γ. αλάτι

2. κ.σ. μέλι

1 χούφτα αμύγδαλα

½ φλ. φρέσκα blueberries (μύρτιλα)

 

Εκτέλεση

Σε μια μέτρια κατσαρόλα, ανακατεύουμε το γάλα, το μείγμα κινόα και πλιγούρι, το αλάτι και το νερό. Αφού βράσουν, μειώνουμε τη φωτιά στο μέτρο και αφήνουμε το μείγμα να σιγοψηθεί.

 

Ανακατεύουμε για 10-15 λεπτά, ελέγχοντας ταυτόχρονα αν το μείγμα έχει μαλακώσει ή έχει αποκτήσει παρόμοια υφή με τη βρόμη.

 

Καθώς σιγοψήνεται το μείγμα, ετοιμάζουμε τα μύρτιλα και τα αμύγδαλα. Πλένουμε και σκουπίζουμε τα φρέσκα μύρτιλα και ασπρίζουμε ( δηλαδή, βράζουμε και αφαιρούμε τη φλούδα) και μοιράζουμε στη μέση τα αμύγδαλα.

 

Το porridge είναι έτοιμο όταν το μείγμα έχει αποκτήσει παρόμοια υφή με αυτή της βρόμης. Ακολούθως σβήνουμε τη φωτιά και μοιράζουμε το porridge σε δύο διαφορετικά μπολ.

 

Παίρνουμε τα μοιρασμένα αμύγδαλα και τα μύρτιλα και τα πασπαλίζουμε σε ίσες ποσότητες πάνω από το porridge σε κάθε μπολ.

 

Τέλος,  ραντίζουμε μια κουταλιά σούπας μέλι πάνω από το κάθε μπολ. Το porridge είναι έτοιμο να το σερβίρετε στη μαμά σας στο κρεβάτι!

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές