Πότε και πως να αρχίσετε την ανοιξιάτικη καθαριότητα

18 Μαρτίου 2017
Ανοιξιάτικη καθαριότητα  ή όπως είναι γνωστό στα αγγλικά Spring Cleaning. Πότε όμως είναι καλά να τη βάλουμε μπρος; Μερικοί λένε πως η καλύτερη περίοδος είναι η πρώτη βδομάδα του Μάρτη, ενώ κάποιοι άλλοι δηλώνουν πως είναι η τελευταία. Ακόμα και αν δεν καταλήξουμε στο πότε ακριβώς αρχίζει, σε αυτό που συμφωνούν όλοι είναι πως η ανοιξιάτικη καθαριότητα γίνεται τον Μάρτη. Άρα τώρα είναι ο μήνας που θα αρχίσουμε! Σας δίνουμε συμβουλές για να αρχίσετε.
 
Έλεγχος Σημείων
spotcheck.png
 
Πρώτα από όλα, επισκεφθείτε όλα τα δωμάτια του σπιτιού. Αν και θα κάνετε γενική καθαριότητα, εντούτοις, σίγουρα υπάρχουν μερικά σημεία που θέλουν λίγη περισσότερη φροντίδα και χρόνο από άλλα. Έχετε τα υπόψη σας. Ο έλεγχος σημείων, σας βοηθά να βάλετε προτεραιότητες στο καθάρισμα, έτσι ώστε να ξέρετε ακριβώς τι έχετε να καθαρίσετε.
 
Ετοιμάστε τη λίστα σας
cleanlist.png
 
Είναι καλό να φτιάξετε μια λίστα, πριν αρχίσετε το καθάρισμα, ώστε να πετύχετε το έργο σας. Κάντε την λίγες μέρες πριν αρχίσετε την καθαριότητα έτσι ώστε να αγοράσετε τα κατάλληλα προϊόντα καθαρισμού ή να ελέγξετε αν τα έχετε. Εξάλλου έχει ήδη περάσει, ένας ολόκληρος χρόνος από την τελευταία ανοιξιάτικη σας καθαριότητα! Δεν είστε σίγουροι πώς να κάνετε τη λίστα σας; Μην ανησυχείτε έχουμε ετοιμάσει μια για εσάς! Κατεβάσετε και εκτυπώστε τη λίστα ανοιξιάτικου καθαρισμού εδώ.
 
Ξεκαθαρίστε
declutter.png
 
Είναι πολύ σημαντικό! Αν και νομίζετε όμως ότι μπορείτε να  κάνετε καθαριότητα χωρίς να πετάξετε κάποια πράγματα, εμείς σας λέμε πως είναι δύσκολο. Η ανοιξιάτικη καθαριότητα, είναι σημαντικό να περιλαμβάνει αυτό  για να είναι σωστή. ‘Αρα κάντε τα σωστά “ξεκαθαρίσματα” στο σπίτι σας, από αντικείμενα, που μαζεύατε όλη την χρονιά. Αν δεν το κάνετε, η ανοιξιάτικη καθαριότητα θα γίνει ακόμα πιο δύσκολο έργο. Όσο πιο λίγα πράγματα υπάρχουν στο σπίτι, τόσο πιο εύκολο είναι να κάνετε τη δουλειά σας. Δεν είναι ανάγκη να κάνετε αυτό το ξεκαθάρισμα σε μια μόνο μέρα. Δοκιμάστε λίγο κάθε μέρα. Αυτές τις παλιές αποδείξεις στην κουζίνα; Πετάξτε τε! Έχετε παπουτσοθήκες που φυλάξατε από τα Χριστούγεννα και είναι άδειες; Πετάξτε τις! Κάνοντας λίγο κάθε μέρα, θα σας σας διευκολύνει στην ανοιξιάτικη καθαριότητα.
 
Κάντε ένα playlist
musicclean.png
 
Μετατρέψτε την σκούπα σας σε μικρόφωνο και αρχίστε να καθαρίζετε με το ιδανικό playlist που θα φτιάξετε! Τα σωστά τραγούδια, θα σας φτιάξουν το κέφι και θα κάνουν την ανοιξιάτικη καθαριότητα πιο διασκεδαστική. Μπορεί να χρειαστεί να καθαρίζετε όλη μέρα, μόνο το πρωί, μισή μέρα, αναλόγως του μεγέθους του σπιτιού. Λάβετε υπόψη πόση ώρα θα χρειαστείτε ώστε να ετοιμάσετε το κατάλληλο playlist με αγαπημένα σας τραγούδια που θα διαρκέσει όση ώρα και το spring cleaning σας!
 
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές