Πως να φτιάξετε τον δικό σας χαρταετό!

25 Φεβρουαρίου 2017
Η Καθαρά Δευτέρα πλησιάζει και ήδη είμαστε σε φάση προετοιμασιών. Είτε την γιορτάζετε στην εξοχή με πικνίκ ή μένετε σπίτι με την οικογένεια σας, μια από τις καλύτερες δραστηριότητες να κάνετε αυτή τη μέρα, είναι να φτιάξετε τον δικό σας χαρταετό! Επίσης, αυτός είναι ένας τέλειος τρόπος να κρατήσετε απασχολημένα τα μικρά παιδιά. Διαβάστε πιο κάτω πως να φτιάξετε τον δικό σας χαρταετό που θα πετάξετε την Καθαρά Δευτέρα.
 
Θα χρειαστείτε:
2 κομμάτια ξύλο μπάλσα ( το ένα να είναι κατά το ¼ μικρότερο και κρατάμε το ¼ ξύλο επιπλέον)
1 μεγάλο κομμάτι πλαστικό τραπεζομάντηλο 
Διάφανη αυτοκόλλητη ταινία
Χοντρός σπάγκος
Μαχαίρι και ψαλίδι
Συρραπτικό
Κορδέλα για διακόσμηση
 
Οδηγίες:
 
Με το μαχαίρι δημιουργούμε μια εσοχή/τρύπα, σε καθεμιά από τις 2 άκρες του ξύλου και στα δύο ξύλα.
Kite 1
 
Παίρνουμε τη γόμα και κολλάμε τα σημεία όπου θα συναντηθούν τα ξύλα για να δημιουργήσουν ένα σταυρό. Προσοχή, το πιο κοντό από τα δύο ξύλα, πρέπει να είναι οριζόντιο και κοντά στην άνω άκρη του άλλο ( περίπου στα ¾ του). Περνάμε τον σπάγκο μέσα από όλες τις άκρες των ξύλων  ώστε να στερεωθούν μεταξύ τους και να συνδέονται.
Kite 2
 
Χωρίς να κόψουμε τον σπάγκο, τον περνάμε και γύρω από τον σταυρό που έχουμε σχηματίσει με τα ξύλα. Έτσι θα σχηματίσουμε ένα χαρταετό, σε σχήμα διαμαντιού. 
Kite 3
 
Ανοίγουμε το πλαστικό τραπεζομάντιλο και τοποθετούμε από πάνω τον ξύλινο σκελετό του χαρταετού. Μετρούμε 2,5 εκ. από όλα τα σημεία του σκελετού και κόβουμε.
Kite 4
 
Με το συρραπτικό και την αυτοκόλλητη ταινία, διπλώνουμε και στερεώνουμε τις άκρες γύρω από την άκρη του σκελετού. Βάζουμε επιπλέον ταινία σε όλα τα σημεία που ενώνεται το τραπεζομάντηλο με το ξύλο ώστε να βεβαιωθούμε ότι έχουν στερεωθεί καλά.
Kite 5
 
Με ένα μυτερό κατσαβίδι, βγάζουμε τρύπες στο πάνω και στο κάτω μέρος του χαρταετού.
Kite 6
 
Με τη χρσήση βελόνας, περνάμε μέσα από τις τρύπες, σπάγκο, ώστε να δυναμώσουμε το χαρταετό μας.
Kite 7
 
Πριν κόψουμε το σπάγκο, αφήνουμε μια μεγάλη “ουρά”  ( αρκετών μέτρων) στο κάτω μέρος του χαρταετού και εκεί δένουμε το ¼ ξύλου που μας απέμεινε και με το οποίο θα κρατάμε τον χαρταετό.
Kite 8
 
Τέλος, παίρνουμε τη κορδέλα μας και την δένουμε καλά στην “ουρά”! Αν θέλετε να κάνετε πιο design τον χαρταετό σας, μπορείτε να δέσετε κι άλλα κομμάτια κορδέλας ( και σε άλλα χρώματα αν θέλετε) στα υπόλοιπα σημεία του χαρταετού.
 
Έτοιμοι για...πτήσεις!
 
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές