Πώς μπορώ να μην επιβαρύνω το περιβάλλον;

09 Ιουλίου 2014

Υπάρχουν μικροί και μεγαλύτεροι τρόποι και ιδέες που, αν τις ακολουθήσεις πιστά, ξέρεις ότι κάνεις καλό στο περιβάλλον και δεν το επιβαρύνεις με τις πράξεις σου. Στα μικρά, καθημερινά πράγματα που μπορείς να κάνεις, είναι πανεύκολα και διασκεδαστικά, συγκαταλέγεται φυσικά η συνειδητοποιημένη ανακύκλωση. Είναι σίγουρο ότι κάθε φορά που πετάς στη σωστή κατηγορία (PMD, Κατηγορία Χαρτιού, Κατηγορία Γυαλιού), τις χρησιμοποιημένες συσκευασίες, δοχεία, χαρτιά, κουτιά, γυάλινα βάζα, νιώθεις κι εσύ καλά, θετικά! Τι άλλο μπορείς να κάνεις;

  • Κάθε φορά που πας για ψώνια, χρησιμοποίησε τις οικολογικές τσάντες των METRO, αντί για τις πλαστικές. Αν πρέπει να πάρεις πλαστικές σακούλες, τουλάχιστον προτίμησε εκείνες από ανακυκλωμένο πολυθένιο που διαθέτουμε στις υπεραγορές μας.
  • Μην εκτυπώνεις τα email που δεν χρειάζεσαι πραγματικά. Προτίμησε να τα βλέπεις και να τα «κατεβάζεις» στον υπολογιστή σου.
  • Οι κόλλες χαρτιού πάνω στις οποίες γράφεις αλλά και εκτυπώνεις, έχουν δύο όψεις. Γιατί να χρησιμοποιείς μονάχα τη μία;
  • Στήριξε, όπως κάνουμε κι εμείς, τα τοπικά προϊόντα αντί για τα εισαγόμενα.
  • Κάθε φορά που έχεις στα χέρια σου ένα προϊόν, αναζήτησε πάνω στη συσκευασία την ειδική σήμανση του ανακυκλώσιμου. Γίνε συνειδητοποιημένος καταναλωτής!
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές