Ημέρα του Πατέρα: Ο μπαμπάς στη μεγάλη οθόνη

17 Ιουνίου 2018

Sleepless in Seattle

Αγαπημένη ταινία με πρωταγωνιστή τον Tom Hanks και την Meg Ryan. Ο Hanks, υποδύεται ένα χήρο, τον Sam που έχει έναν 8χρονο γιο, τον Jonah. Ζουν στο Seattle, όπου ο Sam εξακολουθώντας να θρηνεί τον χαμό της συζύγου του, δεν μπορεί να κοιμηθεί. Από την άλλη, ο Jonah, θέλει ο πατέρας του να παντρευτεί ξανά. Την παραμονή των Χριστουγέννων, ο Sam, με πρωτοβουλία του Jonah, καταλήγει να εξομολογείται σε μια εκπομπή στο ραδιόφωνο για το πόσο ακόμα του λείπει η γυναίκα του. Μεταξύ των πολλών γυναικών που ακούν την ιστορία του Sam είναι η Annie (Ryan). Με τη βοήθεια του Jonah, ο Sam και η Annie συναντώνται τελικά στην κορυφή του κτιρίου Empire State.

Pursuit of Happyness

Βασισμένη σε μια αληθινή ιστορία, αυτή η ταινία έχει ως πρωταγωνιστές, τον Will Smith και τον πραγματικό του γιο, Jaden. Ο Chris Gardner πλήγεται από την οικονομική κρίση και γίνεται άστεγος, ενώ η γυναίκα του έχει εγκαταλείψει τον ίδιο και τον γιο του. Τελικά καταφέρει να βρει δουλειά σε μια φημισμένη μεσιτική εταιρεία και η ζωή του αρχίζει να παίρνει μια ανοδική πορεία. Αυτή η ταινία λέει την ιστορία ενός γενναίου πατέρα, ο οποίος, παρά το γεγονός ότι δεν έχει απολύτως τίποτα στη ζωή του, βάζει πάνω απ’ όλα το παιδί του.

The Descendants

The Descendants («Οι Απογόνοι») αφηγείται την ιστορία του Matthew (George Clooney), του οποίου η σύζυγος παθαίνει ένα ατύχημα και βρίσκεται σε κώμα και έτσι ο Matthew μένει μόνος με τις δύο κόρες του. Ο Matthew, ο οποίος είναι ήδη ταραγμένος λαμβάνει κάποιες ακόμα κακές ειδήσεις όταν ανακαλύπτει  πως η γυναίκα του, Elizabeth διατηρούσε παράνομο δεσμό. Ο πατέρας και οι κόρες του αποφασίζουν να ανακαλύψουν τον εραστή και αυτό το ασυνήθιστο ταξίδι κάνει τον δεσμό πατέρα-κόρη πιο ισχυρό.

 Finding Nemo

Το 'Finding Nemo' είναι μια υπέροχη ταινία! Αφηγείται την ιστορία ενός υπερβολικά προστατευτικού ψαριού (Marlin) που με τη βοήθεια του Dory, ψάχνει τον Nemo, το γιο του που έχει απαχθεί.

Life is beautiful (La vita è bella)

Από μια κωμωδία σε έναν αγώνα για επιβίωση, αυτή η πανέμορφη ταινία αποτελεί την πραγματική απόδειξη της αγάπης ενός πατέρα για το γιο του. Γυρισμένη στα Ιταλικά, η ταινία αυτή αναδεικνύει την ομορφιά του ανθρωπίνου πνεύματος.

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές