Ο οδηγός σας για ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής

07 Ιανουαρίου 2017

Το 2017 είναι εδώ! Στα METRO, θέλουμε να υποδεχτούμε το νέο έτος με την καλύτερη και πιο υγιή εκδοχή του εαυτού μας! Για αυτό κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου θα σας δίνουμε συμβουλές υγείας και fitness και θα σας προσφέρουμε ΔΩΡΕΑΝ συνδρομή στο γυμναστήριο για 1 μήνα, μαζί με μια απόδειξη αγορών αξίας €100, έως τις 19 Ιανουαρίου! 

 

Έχει καθιερωθεί στις αρχές του νέου έτους να θέτουμε τους στόχους της χρονιάς. Φέτος, λοιπόν, επιλέξαμε έναν στόχο που χωρίς αμφιβολία, είναι ωφέλιμος για όλους μας και αυτός δεν είναι άλλος, από το να ακολουθήσουμε έναν υγιεινό τρόπο ζωής.   

 

Ξεκινάμε με αυτό που θεωρούμε καλύτερο για εσάς έτσι, ώστε να εγκαινιάσουμε με το δεξί το μήνα που αφιερώσαμε στην υγεία και στο fitness. Για μια καλή αρχή, επιλέξαμε δύο πολύ σημαντικές καθημερινές συνήθειες που συμβάλλουν στη διατήρηση της υγείας μας και για αυτό, καλό θα ήταν να τις υιοθετήσουμε όλοι. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν, με τον προσωπικό σας οδηγό για ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής.  

 

1) Πολλά γεύματα, με λίγες θερμίδες το καθένα

Σύμφωνα με έρευνες, όσο περισσότερα γεύματα τρώμε μέσα στη μέρα, τόσο γρηγορότερα αδυνατίζουμε και ταυτόχρονα, βελτιώνουμε τη συνολική μας υγεία. Αν και αυτό που πάντοτε μας συμβούλευαν ήταν να τρώμε 3 πλήρη γεύματα ημερησίως (πρωινό, μεσημεριανό, βραδυνό), τελικά αποδεικνύεται καλύτερο να προσθέτουμε 2 ακόμη γεύματα στα 3 βασικά. Έτσι πετυχαίνουμε ένα ισορροπημένο διατροφικό πρόγραμμα μέσα στη μέρα μας. Προσέξτε όμως...δε σας προτείνουμε κάθε μέρα να καταναλώνετε 5 γεύματα των 1000 θερμίδων το καθένα! Αυτό που σας συνιστούμε είναι να τρώτε 5 γεύματα, που όμως το καθένα θα έχει λιγότερες θερμίδες, συγκριτικά με τα 3 γεύματα που συνηθίζατε να τρώτε ως τώρα. Οπότε, αν για πρωινό απολαμβάνατε αυγά, τοστ και λουκάνικο, τώρα θα πρέπει να επιλέξετε κάτι πιο ελαφρύ, όπως ένα γιαούρτι!   

 

2) Γεύμα κάθε 3 ώρες

Η δεύτερη συμβουλή μας μπορεί να ακουστεί υπερβολικά επιστημονική...αυτό όμως είναι που την κάνει τόσο σημαντική. Φροντίστε να τρώτε κάθε 3 ώρες, για να διατηρήσετε τις τιμές του σακχάρου στο αίμα σας υψηλό. Τι εννοούμε με αυτό;  Όταν περάσουν αυτές οι 3 ώρες, το σάκχαρό σας θα αρχίσει να πέφτει, οπότε αν δεν φάτε κάτι εγκαίρως, η συνεχής πτώση του θα σας οδηγήσει σε ανθυγιεινές επιλογές. Όσο περνάει η ώρα και εσείς δεν τρώτε, το πιθανότερο είναι να καταβροχθίσετε ό, τι βρεθεί στο δρόμο σας και μάλιστα, σε μεγάλες ποσότητες. Αν όμως τρώτε ένα γεύμα κάθε 3 ώρες, θα μπορέσετε να ελέγξετε την επιθυμία σας για φαγητό και ταυτόχρονα, να διατηρήσετε το σάκχαρό σας σε υγιή επίπεδα.  

 

 

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές