Μαμά είναι μόνο μία!

08 Μαΐου 2020
1) Δημιουργείστε για εκείνη ένα άρωμα ή ένα σπρέι σώματος
 
Ένα άρωμα που θα θυμίζει στην μαμά σας ότι την αγαπάτε είναι ένα ιδανικό δώρο. Ας φτιάξουμε λοιπόν ένα. Αποφασίστε τι θέλετε και δημιουργήστε ένα σπρέι σώματος ή άρωμα ειδικά για τη μητέρα σας! Για να το κάνετε πιο προσωπικό, χρησιμοποιήστε αιθέρια έλαια από αγαπημένες της μυρωδιές, π.χ. τριαντάφυλλο, λεβάντα, εσπεριδοειδή κ.λπ. Η διαφορά μεταξύ ενός σπρέι σώματος και ενός αρώματος είναι ότι ένα σπρέι σώματος έχει λιγότερα αιθέρια έλαια και περισσότερο νερό από το άρωμα.
 
Για περίπου 1 φλιτζάνι σπρέι σώματος
10 κ.σ. αλκοόλ
½  κ.σ. αιθέρια έλαια
4 κ.σ. μεταλλικό ή απεσταγμένο νερό
½ κ. σ. γλυκερίνη ή φυτικό λάδι
 
Για περίπου 1 φλιτζάνι άρωμα
10 κ.σ. αλκοόλ
2 ½  κ.σ. αιθέρια έλαια
2 ½  κ.σ.  μεταλλικό ή απεσταγμένο νερό
½  κ.σ. γλυκερίνη
 
Οδηγίες
Ανακατέψτε αργά σε ένα μπολ, το αλκοόλ και τα αιθέρια έλαια. Σε ξεχωριστό δοχείο αναμίξτε γλυκερίνη και νερό. Συνδυάστε τα δύο μίγματα. Αφήστε το άρωμα/σπρέι σώματος να ξεκουραστεί για δύο εβδομάδες σε ένα φρέσκο, σκοτεινό μέρος. Ανακινήστε το κάθε μέρα. Το άρωμά/σπρέι σώματος σας είναι έτοιμο! 
 
 
2) Φτιάξτε της μια κρέμα χεριών
 
Δεν υπάρχει γυναίκα που δεν θα εκτιμήσει μια καλή κρέμα χεριών και ειδικά αν είναι φτιαγμένη με αγάπη. Για να φτιάξετε μια για τη μαμά σας, ακολουθήστε αυτή τη συνταγή εδώ.
 
3) Σχεδιάστε την τέλεια μέρα
 
Η μαμά σας έχει συνηθίσει να φροντίζει όλη την οικογένεια. Γιατί δεν αναλαμβάνετε αυτό το ρόλο εσείς την Ημέρα της Μητέρας προγραμματίζοντας για εκείνη μια αξέχαστη μέρα; Ξεκινήστε το πρωί παίρνοντας την για πρωινό ή brunch σε ένα μέρος της πόλης που της αρέσει. Στη συνέχεια, μπορείτε να πάτε για ψώνια μαζί ή να περπατήσετε στην παλιά πόλη και αργότερα να γευματίσετε αργά με ένα ωραίο ποτήρι κρασί. Εναλλακτικά, μπορείτε να περάσετε τη μέρα σας σε ένα πάρκο, προετοιμάζοντας φαγητό και ποτό για πικνίκ και απλά να χαλαρώσετε παρέα.
 
4) Δημιουργήστε ένα κολάζ αναμνήσεων
 
Συγκεντρώστε όλες τις φωτογραφίες με εσας και τη μαμά σας, από την ημέρα που γεννηθήκατε μέχρι τώρα. Εκτυπώστε τις ξανά σε υψηλή ποιότητα και κολλήστε τις σε ένα χοντρό χαρτόνι στο μέγεθος που θέλετε. Πάρτε το χαρτόνι και καδρώστε το με ένα ωραίο πλαίσιο. Τυλίξτε το με κορδέλα και χαρίστε της το!
 
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές