Κρύο; Ώρα για οργάνωση της ντουλάπας!

23 Δεκεμβρίου 2014
Κρύο, βροχή και εσείς κλεισμένοι στο σπίτι αρχίζετε να βαριέστε. Γιατί να μην οργανώσετε την ντουλάπα σας γεμίζοντας δημιουργικά το απόγευμά σας; Άστε που λένε ότι όταν ξεκαθαρίζεις την ντουλάπα σου από τις σαβούρες, ξαλαφρώνει και η ψυχή σου... Κάντε το λοιπόν τώρα (που δεν θα σας ταλαιπωρήσει η ζέστη), και προπαντός τέλεια, με τις παρακάτω συμβουλές...
 
1. Δωρίστε ό,τι δεν φοράτε: Βγάλτε όλα τα ρούχα σας από την ντουλάπα. Χωρίστε τα σε τέσσερις στοίβες: καλοκαιρινά, χειμερινά, για δωρεά, για πέταμα! Έτσι θα μπορέσετε να τα ξεκαθαρίσετε καλύτερα. Αν δεν μπορείτε να αποφασίσετε τι θα δώσετε και τι θα κρατήσετε, σκεφτείτε τι δεν φορέσατε καθόλου για ένα ολόκληρο χρόνο, τι δεν σας αρέσει, ποιο δεν ταιριάζει πια με την καθημερινότητά σας κλπ. Οι πιθανότητες να ξαναφορέσετε κάτι που δεν το φορέσατε χρόνια τώρα είναι ελάχιστες. Όσο χαριτωμένα κι αν είναι ήρθε η ώρα να κάνετε χώρο στην ντουλάπα σας. Εξάλλου, υπάρχουν άνθρωποι που τα έχουν περισσότερη ανάγκη. Με τον ίδιο τρόπο να κινηθείτε και στα αξεσουάρ (τσάντες, σάρπες και κοσμήματα) που δεν τα χρησιμοποιείτε. Αν πάλι κάτι είναι φθαρμένο, άλλαξε χρώμα, σμίκρυνε στο πλυντήριο, τότε καλύτερα να το πετάξετε. Μην λυπηθείτε κάτι που σας έκαναν δώρο και δεν σας αρέσει: καλύτερα να το δωρίσετε σε κάποιον, που θα το αξιοποιήσει, παρά να το έχετε να σας γεμίζει το χώρο. 
 
2. Σωστή αποθήκευση: Πάρτε κουτιά ή ειδικές σακούλες με φερμουάρ και βάλτε όλα τα καλοκαιρινά ρούχα μέσα. Προτού τα φυλάξετε στην ντουλάπα χρησιμοποιήστε οπωσδήποτε τις ειδικές ταμπλέτες με λεβάντα ή ό,τι άλλο σκοροκτόνο θα βρείτε στην υπεραγορά, για να απομακρύνετε τα ζωύφια. Καλό θα ήταν να χρησιμοποιείτε σκοροκτόνα και στα ρούχα της σεζόν.  
 
3. Βρείτε τον σωστό χώρο: Βρείτε ένα χώρο/ ντουλάπι που δεν θα τα έχετε όλο τον χειμώνα μες στα πόδια σας, τοποθετείστε τις σακούλες με τα ρούχα σας, που θα φυλάξετε εκεί και ξανασχοληθείτε όταν ο καιρός ζεστάνει ξανά. Όσο για τα χειμερινά, τοποθετήστε τα στην ντουλάπα σας τακτοποιημένα, αφού προηγουμένως την καθαρίσετε καλά. 
 
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές