Καλοκαίρι και Οίνος

09 Ιουλίου 2014

Οι ζέστες έπιασαν αλλά ο οργανισμός το σηκώνει το αλκοόλ. Και μπορεί να μην είναι ερυθρός οίνος, γιατί θα μας παραζεστάνει μετά, όμως ένα δροσερό λευκό κρασί, επώνυμο ή χύμα, συνοδεύει ταιριαστά ένα δείπνο με φίλους, πάρτι ή μια βραδιά κάτω από τα αστέρια, στην αυλή ή την βεράντα. Το λευκό, του οποίου η ιδεατή θερμοκρασία κυμαίνεται από τους 8 έως τους 12 βαθμούς Κελσίου, μας δίνει μια μεγαλύτερη γκάμα επιλογής αλλά και κατανάλωσης, σε σύγκριση με τα «σκληρά» ποτά.

Με το λευκό, μπορούμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε δεκάδες ετικέτες αλλά και σε πολύ συμπαθητικές, ντόπιες χύμα παραγωγές. Ακόμη, ένα λευκό κρασί, θα μας επιτρέψει να πιούμε μεγαλύτερη ποσότητα από ό,τι εάν πίναμε για παράδειγμα ουίσκι ή βότκα. Το λευκό κρασί συνοδεύει υπέροχα τα καλοκαιρινά εδέσματα, κανονικά πιάτα αλλά και platters και μας δροσίζει συχνά με φρουτώδη χαρακτήρα. Επιπλέον, ένα ψαγμένο λευκό κοστίζει αρκετά λιγότερο από ότι ένα «σκληρό» ποτό και η απόλαυσή του διαρκεί περισσότερο.

facebook.png instagram.png twitter.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές