Υγιεινά σνακ τα απαραίτητα...

04 Φεβρουαρίου 2015
Θυμάστε όταν ήμασταν μικροί που μας λέγανε να μην τρώμε ανάμεσα στα γεύματα; Ξεχάστε το! Και να θυμάστε αυτό που συνιστούν στις μέρες μας οι διατροφολόγοι: «μικρά και συχνά γεύματα, για ένα υγιεινό και ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής». Ας δούμε όμως γιατί είναι τόσο απαραίτητα, αλλά και πως τα εντάσσουμε στη διατροφή μας...
 
Πρώτα απ’ όλα τα συχνά και μικρά γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας όχι μόνο βοηθάνε στην διατήρηση και το χάσιμο βάρους, αλλά και στην μείωση του σωματικού λίπους. Αυτό συμβαίνει διότι όταν καταναλώνουμε  υγιεινά και χαμηλά σε λιπαρά μικρά γεύματα, μειώνουμε την ημερήσια παροχή θερμίδων καθώς ελαττώνουμε την πείνα. Τέρμα λοιπόν στο "δεν θα φάω τίποτα σήμερα, γιατί θα φάω το βράδυ", μιας και η πείνα -μέχρι να έρθει εκείνη ώρα- θα μας κάνει να...μην βλέπουμε τι και πόσο τρώμε! 
 
Δεύτερον πλεονέκτημα των ενδιάμεσων γευμάτων είναι το ότι κάνουν καλό στην καρδιά μας, κι αν περιλαμβάνουν υδατάνθρακες βοηθούν στην λειτουργία του εγκεφάλου μας, ενώ βελτιώνουν τη σωματική αντοχή. 
 
Οργανωνόμαστε...
Θα μπορούσαμε να πούμε ότι των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν.... οργανώνονται! Οπόταν και εμείς θα πρέπει να οργανώσουμε το ψυγείο και τα ντουλάπια μας με υγιεινά σνακ και τρόφιμα. Εάν γνωρίζουμε ότι θα είμαστε εκτός σπιτιού, θα πρέπει να πάρουμε μαζί μας από πριν π.χ. φρούτα, 1 μπάρα δημητριακών, αποξηραμένα φρούτα, ανάλατους ξηρούς καρπούς, μπισκότα βρώμης κι ό,τι άλλο υγιεινό σνακ μπορούμε να βρούμε στα ράφια των βιολογικών τροφίμων του Μετρό, που είναι φτωχά σε λιπαρά και ζάχαρη, αλλά πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες κλπ. 
 
Προσοχή! 
1. Δεν καταναλώνουμε τα σνακ σαν υποκατάστατα των κύριων γευμάτων. 
2. Προσέχουμε ώστε τα σνακ που διαλέγουμε να παρέχουν στοιχεία όπως φυτικές ίνες, βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία. 
3. Προσπαθούμε να έχουμε ποικιλία από σνακ, μιας και η ποικιλία είναι το κλειδί για μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή. 
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές