Η υγιεινή πολύχρωμη σαλάτα κινόα

21 Μαρτίου 2015
Πώς θα σας φαινόταν μια σαλάτα πολύχρωμη και πάνω από όλα υγιεινή, χωρίς γλουτένη, αλλά πλούσια σε πρωτεΐνη; Αν ήδη άρχισε η κοιλιά σας να γουργουρίζει, μάθετε πως η σαλάτα περιλαμβάνει κινόα, την «χρυσή τροφή», που είναι και χαμηλή σε σάκχαρα, αλλά και τόσο εύγεστη που βοηθάει στο να συνεχίσουμε με... επιτυχία τη νηστεία μας! 
 
Θα χρειαστούμε
2 φλ. κινόα
2 ντομάτα
4 πράσινη πιπεριά
4 κίτρινη πιπεριά
4 καρότα
1 φλ. καρύδια
1 φλ. σταφίδες
1 φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
 
Για το ντρέσινγκ
6 κουτ. ελαιόλαδο
2 λιωμένη σκελίδα σκόρδο
Αλάτι και πιπέρι
 
Πάμε...
Η κινόα πρέπει να καθαριστεί πρώτα απ’ όλα από τη η φλούδα που περιβάλλει τους σπόρους. Για να γίνει αυτό ξεπλύνετε την καλά κάτω από τρεχούμενο νερό αφού πρώτα την μουλιάσετε για 15 λεπτά περίπου σε καθαρό νερό. Στη συνέχεια, ρίξτε την σε μια κατσαρόλα με νερό και σιγοβράστε την όσο χρειαστεί – περίπου είκοσι λεπτά είναι συνήθως αρκετά. Εφόσον την ετοιμάσετε κλείστε την κατσαρόλα και αφήστε την σκεπασμένη για ακόμα λίγο.
 
Ψιλοκόψτε όλα τα λαχανικά εκτός της ντομάτας βράστε τα μέχρι να μαλακώσουν.
 
Αναμίξτε τα έπειτα με την κινόα και προσθέστε την ντομάτα και τους ξηρούς καρπούς. Ανακατέψτε τα υλικά και περιχύστε τα με το ντρέσινγκ (το οποίο φτιάχνετε απλά ανακατεύοντας τα υλικά του ντρέσινγκ). Είναι καλύτερα να τρώτε τη σαλάτα αυτή  δροσερή για μεγαλύτερη απόλαυση.

 

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές