Για σένα μαμά!

07 Μαΐου 2016
Η δεύτερη Κυριακή του Μάη, έχει καθιερωθεί ως η Μέρα της Μητέρας. Εμείς για να τιμήσουμε την μαμά και τη γιαγιά, σας προτείνουμε 6 διασκεδαστικούς τρόπους να της δείξετε πόσο πολύ την αγαπάτε!
 

Μαμά, να ένα spa!

 
Κάντε της δώρο, μια μέρα σε spa. Με το καλοκαίρι να πλησιάζει, το σώμα μας χρειάζεται ανανέωση. Έτσι μια απολέπιση σώματος ή μια ενυδάτωση είναι ότι πρέπει ενώ ένα χαλαρωτικό μασάζ με αιθέρια έλαια είναι πάντα ένα ιδανικό δώρο!
 

Scrub & love

 
Γιατί να μην της κάνετε δώρο κάτι που θα χρησιμοποιεί κάθε μέρα, όπως μια σπιτική κρέμα απολέπισης (scrub) για το σώμα; Η πιο κάτω συνταγή είναι τόσο εύκολη που μπορούν να την φτιάξουν τα μικρά παιδιά για τη μαμά! 
 
Θα χρειαστείτε:
 
1 φλ. ζάχαρη
 
1 φλ. κατεψυγμένες φράουλες (μπορείτε να τις βάλετε στην κατάψυξη 2 μέρες πριν)
 
¾ φλ. λάδι καρύδας
 
1 κ.σ. απόσταγμα βανίλιας
 
1 γυάλινο δοχείο που να κλείνει αεροστεγώς.
 
Τοποθετούμε τις κατεψυγμένες φράουλες σε μια σακούλα που κλείνει. Με έναν πλάστη, τις λιώνουμε μέχρι να γίνουν πολτός. Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη και τις λιωμένες κατεψυγμένες φράουλες. Προσθέτουμε το λάδι καρύδας και το απόσταγμα βανίλιας. Ανακατεύουμε καλά. 
 
Με ένα κουτάλι βάζουμε το μείγμα στο γυάλινο δοχείο. Το σπιτικό scrub για τη μαμά είναι έτοιμο!

 

Ένα δοχείο γεμάτο αγάπη!

 
Πείτε της πόσο την αγαπάτε, γράφοντας της το. Γεμίστε ένα γυάλινο μπουκάλι, με σημειώσεις με όλους τους λόγους που την αγαπάτε. Σε πολύχρωμα χαρτάκια γράψτε φράσεις που μπορεί να είναι π.χ. «δίνεις τις καλύτερες αγκαλιές του κόσμου», «είσαι η καλύτερη μου φίλη» μέχρι « μαγειρεύεις τις καλύτερες μακαρονάδες»!  Ένα όμορφο δώρο στο οποίο μπορεί να ανατρέχει κατά τη διάρκεια του χρόνου και να της φτιάχνει τη διάθεση!

 

Ας κάνουμε μια ταινία!

 
Ξυπνήστε τον σκηνοθέτη μέσα σας και ετοιμάστε ένα βίντεο για την μαμά. Πρωταγωνιστές, τα αγαπημένα της άτομα, τα παιδιά της! Βάλτε τους να τραγουδήσουν ένα τραγούδι, να φορέσουν αστεία κοστούμια, να πουν πόσο πολύ αγαπούν την μαμά! Για να το φτιάξετε, χρησιμοποιείστε μια από τις πολλές εφαρμογές (app) video για κινητά!

 

Σε βλέπω στο φλιτζάνι μου

 
Δώστε στην μαμά  κάτι που μπορεί να χρησιμοποιεί καθημερινά. Όπως για παράδειγμα, ένα φλιτζάνι καφέ που θα διακοσμήσουν τα παιδιά. Πάρτε ένα λευκό φλιτζάνι και ακολούθως από τα καταστήματα ειδών ζωγραφικής, αγοράστε ειδικές μπογιές ή ακόμα ειδικά αυτοκόλλητα και δώστε το φλιτζάνι στα παιδιά να δημιουργήσουν. Η καλή μέρα από το πρωινό φλιτζάνι καφέ φαίνεται!
 

Μαμά στην κουζίνα

 
Αν η μαμά μαγειρεύει και εμπνέεται από συνταγές που βλέπει στο tablet της μπορείτε να της φτιάξετε το δικό της stand. Παίρνουμε ένα ξύλο κοπής (απλό ή διακοσμημένο) σε ύψος και πλάτος που να χωράει το tablet και ακολούθως κάτω στη βάση, κολλάμε με δυνατή γόμα, κάθετα ένα άλλο μικρό ξύλο, πάχους 2-3 εκατοστών που θα στηρίζει το tablet. 
 
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές