Γευστικά σφηνάκια με παγωμένο τζιν και… ρόδι

21 Οκτωβρίου 2014
Φτιάχνουν τη διάθεση και καθαρίζουν την παλέτα για το επόμενο πιάτο∙ μα το επιδόρπιο φυσικά!
 
Θα χρειαστείτε:
1 μπουκάλι τζιν καλής ποιότητας
παγωμένα ποτήρια για σφηνάκι
μερικά ρόδια ολόκληρα ή μια χούφτα σπόρους ροδιού
 
Πάμε…
Αφήνουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα τα ποτήρια για το σφηνάκι μαζί με το μπουκάλι τζιν. Αν έχουμε προμηθευτεί ολόκληρα ρόδια, αφαιρούμε τα σπόρια από το εσωτερικό, διαφορετικά αναλόγως με τον αριθμό των καλεσμένων μας, χρησιμοποιούμε τα αγορασμένα, έτοιμα σπόρια του ροδιού. Σε κάθε ένα ποτήρι για σφηνάκι ρίχνουμε μέχρι τη μέση τα ρόδια και προσθέτουμε το παγωμένο τζιν. Αφήνουμε για ελάχιστα λεπτά και… τσουγκρίζουμε. Δεν καταπίνουμε τα σπόρια. Τα κρατάμε στο στόμα κι αφού απολαύσουμε το παγωμένο αλκοόλ, τα σπάμε ένα-ένα με τα δόντια, να βγάλουν τους χυμούς τους. Άλλη εμπειρία!
facebook.png instagram.png twitter.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές