Φυτεύοντας στον κήπο το Σεπτέμβρη

23 Σεπτεμβρίου 2017
Μετά τις ζέστες του καλοκαιριού και με τη θερμοκρασία να κατεβαίνει σιγά σιγά, είναι καιρός να ανανεώσετε τις γλάστρες στη βεράντα ή τον κήπο σας. Εξάλλου ο Σεπτέμβρης είναι ο μήνας της νέα σεζόν. Ας δούμε τι μπορούμε να φυτέψουμε!
 
Πως να προετοιμάσετε τον κήπο
 
Καταρχάς, πριν να φυτέψετε, καλό είναι να κάνετε τις ανάλογες εργασίες στον κήπο ώστε να τον προετοιμάσετε. 
 
1. Πότισμα. Θα μειωθεί σε σχέση με το καλοκαίρι, αφού η θερμοκρασία έχει γενικά κατέβει. Προσοχή, όμως, επειδή στην Κύπρο ο Σεπτέμβρης έχει αυξομειώσεις στη θερμοκρασία είναι καλά να παρατηρείτε και αναλόγως να ρυθμίζετε το πότισμα των φυτών αναλόγως.
2. Κλάδεμα. Αν και ο Σεπτέμβρης δεν είναι ο μήνας των κλαδεμάτων, εντούτοις κάποιες μικροεπεμβάσεις μπορείτε να κάνετε, ώστε να περιποιηθείτε λίγο κάποια δέντρα, λουλούδια και θάμνους που έχετε στο σπίτι σας. 
3. Καθάρισμα φύλλων. Καθαρίστε προσεκτικά τα ξερά φύλλα που προέκυψαν από τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού π.χ. συκιά, κάποια εσπεριδοειδή δέντρα κλπ. Έτσι όταν βρέξει, δεν θα δημιουργηθούν κακές οσμές από τα σάπια φύλλα.
4. Γκαζόν. Μειώστε τη συχνότητα ποτίσματος, ρίξτε λίπασμα και κάνετε ένα τελευταίο καλό κούρεμα.
5. Εργαλεία κηπουρικής. Καλά είναι να πλύνετε και να καθαρίσετε τα εργαλεία κηπουρικής σας, πριν τα αποθηκεύσετε για την άνοιξη.
 
Τι να φυτέψετε
 
Βολβούς και σπόρους: Τώρα είναι η εποχή να φυτέψετε βολβούς και σπόρους που θα ανθίσουν την άνοιξη. Για παράδειγμα νάρκισσους, υάκινθους, φούλια και τουλίπες!
 
Εποχιακά λουλούδια: Γιατί να μην έχετε ανθισμένο το κήπο σας και το φθινόπωρο; Μπορείτε να το πετύχετε φυτεύοντας τα κατάλληλα εποχιακά λουλούδια.
 
Καταρχάς, μπορείτε να μεταφυτεύσετε χρυσάνθεμα – τα λεγόμενα στα κυπριακά «Οκτωβρούδες». Μπορείτε να αγοράσετε από αγορές και να τα μεταφυτεύσετε σε μεγαλύτερες γλάστρες. Ιδανικά αυτή την εποχή, για να φυτεύσετε είναι επίσης οι πανσέδες και τα κυκλάμινα. 
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές