Κάνουμε τον κήπο...καλοκαιρινό!

02 Ιουνίου 2019

Το καλοκαίρι είναι επίσημα εδώ και αυτό σημαίνει πως θα περνάμε όλο και περισσότερο χρόνο στον κήπο μας. Εμείς σας δίνουμε κάποιες ιδέες για να του δώσετε ένα εντελώς καλοκαιρινό look!

Φέρνουμε το μέσα..έξω!

Χρησιμοποιήστε το εσωτερικό του σπιτιού σας ως έμπνευση. Τοποθετήστε κομμάτια- κλειδιά (καναπέ, πολυθρόνες) και στη συνέχεια διακοσμήσετε με στυλ και χρώμα. Μη φοβάστε να πειραματιστείτε με αξεσουάρ που χρησιμοποιούμε συνήθως σε εσωτερικούς χώρους π.χ. χαλιά εξωτερικών χώρων, μαξιλάρια, καναπέδες, ξαπλώστρες και βοηθητικά τραπεζάκια που είναι ανθεκτικά σε εξωτερικούς χώρους.

Δημιουργήστε ένα χαλαρωτικό χώρο

Ο κήπος σας θα πρέπει να είναι ένας χώρος ήρεμος και χαλαρωτικός. Έπιπλα εξωτερικού χώρου επενδυμένα με ζεστά χρώματα μπορούν να σας προσφέρουν αυτή την ατμόσφαιρα. Επιλέξτε ουδέτερες παλέτες χρωμάτων, τοποθετήστε τα έπιπλα σας ώστε να δημιουργήσετε μια οικεία ατμόσφαιρα και φυσικά φυτέψτε άφθονα λουλούδια και φυτά. 

Τολμήστε

Από την άλλη πλευρά, ο κήπος σας είναι το ιδανικό σημείο του σπιτιού για να πειραματιστείτε με νέες ιδέες διακόσμηση και χρώματα. Σκεφτείτε να πάρετε μια σειρά έπιπλα κήπου με πολύχρωμα μαξιλάρια, για παράδειγμα, και παίξετε με την ιδέα διαφορετικών υφασμάτων και σχεδίων. Αν προτιμάτε μια πιο μινιμάλ προσέγγιση στον κήπο σας, επιλέξτε μονόχρωμα σχέδια και χρώματα, π.χ. αποχρώσεις του γκρι, του λευκού και του αργύρου.

Δημιουργήστε έναν κάθετο κήπο

Όταν σχεδιάζετε πώς να διακοσμήσετε ένα εξωτερικό χώρο χρησιμοποιώντας λουλούδια, σκεφτείτε τον κάθετο κήπο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κρεμάσετε λουλούδια και φυτά σε διαφορετικά ύψη στον κήπο σας. Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι δημιουργίας μοναδικών και εντυπωσιακών κάθετων κήπων. Η επιλογή των λουλουδιών ( χρώμα, είδος) και των φυτών, θα καθορίσουν το πως θα μοιάζει το τελικό αποτέλεσμα του κάθετου κήπου σας.

Ένας κήπος στο τραπέζι σας

Μια άλλη ιδέα διακόσμησης είναι να τοποθετήσετε λουλούδια μέσα στο τραπέζι σας. Κόψτε μια τρύπα στο κέντρο ενός ξύλινου τραπεζιού και συνδέστε μια ξύλινη παλέτα κάτω από την τρύπα. Η ξύλινη παλέτα θα δημιουργήσει την τέλεια βάση, όπου μπορείτε να προσθέσετε ό, τι λουλούδια, φυτά και ακόμη και παχύφυτα που θέλετε.

Γίνετε δημιουργικοί με τον φωτισμό

Εάν προγραμματίζετε κάποια πάρτι στον κήπο σας αυτό το καλοκαίρι, θα χρειαστεί να βρείτε έναν τρόπο για να τον φωτίσετε. Για να κάνετε τη διακόσμηση πιο ενδιαφέρουσα, επιλέξτε ένα πιο ιδιαίτερο φωτισμό για τον κήπο σας. Τα φαναράκια και οι δάδες tiki είναι δημιουργικές λύσεις φωτισμού. Από την άλλη, μία από τις καλύτερες ιδέες εξωτερικής διακόσμησης είναι να χρησιμοποιήσετε φώτα γιρλάντες γύρω από τον κήπο. Αυτό σας επιτρέπει να φωτίσετε την περιοχή με πιο χαλαρωτική ατμόσφαιρα.

 

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές