Παιχνίδια στην παραλία

22 Ιουλίου 2018
  1. Πόσο βαθιά μπορείς να σκάψεις;

Δεν υπάρχει καλύτερο παιχνίδι από το παραδοσιακό σκάψιμο στην άμμο! Πείτε στα παιδιά σας, να σκάψουν μια, όσο πιο βαθιά τρύπα μπορούν στην άμμο ώστε να χωρέσει ένας ενήλικας μέσα – ακόμα και εσείς!- και μετά να δουν πόσο γρήγορα μπορούν να τη γεμίσουν νερό.

Θα χρειαστείτε: Φτυαράκια

  1. Γκολφ με… φρίσμπυ

Αντικαταστείτε το κλασικό παιχνίδι φρίσμπυ με γκολφ με φρίσμπυ. Τοποθετήστε στόχους σε διάφορα σημεία στην παραλία, χρησιμοποιώντας αντικείμενα που έχετε φέρει μαζί σας π.χ. ομπρέλα, μια πετσέτα ή ακόμα μια τρύπα στην άμμο που έχετε σκάψει. Στόχος είναι να προσπαθήστε να ρίξετε το φρίσμπυ όσο πιο κοντά στον στόχο γίνεται. Βεβαιωθείτε πως τα μικρά παιδιά στέκονται πιο κοντά στο στόχο από ότι τα μεγάλα.

Θα χρειαστείτε: Τουλάχιστον ένα φρίσμπυ

  1. Αγώνας δρόμου με κουβάδες

Τα παιδιά αγαπάνε τους αγώνες δρόμου και στην παραλία ένα από τα κλασικά παιχνίδια, ο αγώνας δρόμου με το κουτάλι και το αυγό, μπορεί να αντικατασταθεί με κουβαδάκια με νερό. Δώστε στο κάθε παιδί ένα πλαστικό ποτήρι και βάλτε τα να τρέξουν στη θάλασσα, να γεμίσουν το πλαστικό ποτήρι και να το αδειάσουν σε ένα κουβά. Όποιο γεμίσει πρώτο τον κουβά, κερδίζει.

Θα χρειαστείτε: Κουβαδάκια και πλαστικά ποτηράκια.

  1. Ας παίξουμε λίμπο!

Ο γνωστός χορός λίμπο, έχει καταγωγή το Trinidad και τον 19ο αιώνα. Στον 21ο αιώνα και στην παραλία, μπορούμε να έχουμε μια διασκεδαστική εκδοχή, όπου δύο άτομα κρατάνε ένα σχοινί και το κάθε παιδί προσπαθεί να περάσει κάτω από την «μπάρα» με την πλάτη του προς την άμμο. Όταν το κάθε παιδί έχει επιτύχει ένα συγκεκριμένο ύψος, η μπάρα κατεβαίνει ξανά και ξανά. Κερδίζει το παιδί που καταφέρνει να περάσει με την πλάτη, κάτω από μπάρα στο χαμηλότερο ύψος.

Θα χρειαστείτε: Ένα σχοινί

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές