Φτιάξτε τη δική σας χάρτινη γιρλάντα γεμάτη τρισδιάστατες καρδιές!

14 Φεβρουαρίου 2015
Είμαστε σίγουροι ότι τα έχεις δοκιμάσει όλα: σαμπάνια και φράουλες βουτηγμένες σε σοκολάτα και σαντιγί, ροδοπέταλα να σχηματίζουν ένα μονοπάτι έρωτα, πρωινό στο κρεβάτι αλλά και ραβασάκια κρυμμένα στα συρτάρια του/της. Αν όχι, ορίστε το μεγάλο μπόνους μας: Πρωτοτύπησε φέτος στη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου και φτιάξε τρισδιάστατες καρδιές, τις οποίες θα κρεμάσεις από κορδέλες και σπάγκο. Με αυτές τις χειροποίητες γιρλάντες μπορείς να διακοσμήσεις καθρέφτες και φυτά εσωτερικού χώρου, το «κεφάλι» του κρεβατιού ακόμη και την κάσα μιας πόρτας. Φαντασία θέλει και… έρωτα φυσικά!
 
Προμηθεύσου:
Πολύχρωμα Χαρτόνια
Σπάγκο ή Χοντρή Κλωστή 
Κορδέλες
Κόλλα
Ψαλίδι
Συρραπτικό
 
Καταρχήν πρέπει να κόψουμε από τα πολύχρωμα ή και μονόχρωμα χαρτόνια μας δεκάδες ιδίου μεγέθους καρδούλες. Με τη βοήθεια μιας κουπ-πατ αν έχουμε (τη χρησιμοποιούμε στη Ζαχαροπλαστική) ή εναλλακτικά «σχεδιάζοντας» την πρώτη καρδιά-μπούσουλα, αντιγράφουμε και δημιουργούμε πολλές καρδούλες. Αν μπορέσουμε να προμηθευτούμε από κάποιο εξειδικευμένο χαρτοπωλείο ή κατάστημα με εργαλεία έναν «διακορευτή» σε σχήμα καρδιάς, στο μέγεθος που θέλουμε, τότε πολύ πιο εύκολα θα παράξουμε δεκάδες καρδιές. 
 
Αφού ολοκληρώσουμε το 1ο Βήμα αραδιάζουμε τις καρδιές μας και στο κέντρο τους, σε κάθετη λωρίδα, αφήνουμε μια καλή ποσότητα κόλλας. Παίρνουμε το σπάγκο και τον πιέζουμε στο κέντρο της κάθε καρδιάς, έτσι ώστε να κολλήσει το χαρτόνι καλά. Κάθε καρδιά πρέπει να έχει και μία αντίστοιχη στο πίσω μέρος της, άρα αφού τελειώσουμε με το «μπροστινό» μέρος, επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και από την άλλη. Εναλλακτικά, αν σκοπεύουμε να χρησιμοποιήσουμε κορδέλα και δυσκολευόμαστε με την κόλλα, μπορούμε να βάλουμε συρραπτικό αν και το αισθητικό αποτέλεσμα δεν είναι σίγουρα το ίδιο.
 
Βήμα 3ο και τελευταίο: Πιέζουμε ελαφρώς τις καρδιές στο κέντρο τους, για να σταθεροποιηθούν και κατόπιν με προσοχή τις τσακίζουμε σαν φτερά, να ανοίξουν προς την εσωτερική τους μεριά. Το αποτέλεσμα είναι καρδιές τρισδιάστατες που μοιάζουν με πεταλούδες. Είναι μια πολύ απλή κατασκευή, ιδιαίτερης ομορφιάς. 
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές