Fish sticks… χωρίς τηγάνι!

24 Ιανουαρίου 2016
Υγιεινά, στο φούρνο, και γαρνιρισμένα με μυρωδικά & λεμονάκι 
 
Έχεις καιρό να πας Αγγλία και σου μύρισαν… fish ‘n chips; Ή μήπως είναι εκείνη η μέρα της βδομάδας, που τα παιδιά τρώνε ψαράκι; Τα fish sticks είναι αγαπημένη τροφή μικρών και μεγάλων, πεντανόστιμα, γαρνίρονται πανεύκολα, και τρώγοντας το ίδιο ευχάριστα και σκέτα. Πώς να αντισταθείς σε ένα τραγανό περιτύλιγμα που κρύβει όμως μια τόσο τρυφερή και ζουμερή καρδιά;!
 
Για να μπορείς να έχεις άφοβα στο τραπέζι όσο συχνά θες αυτά τα παναρισμένα φιλετάκια βακαλάου, σου δείχνουμε τον τρόπο να αντικαταστήσεις το λιπαρό τηγάνισμα –και την ενοχλητική γεύση της «τηγανίλας»-με το οικονομικό ψήσιμο στο φούρνο! Θα δεις…
 
Θα χρειαστούμε: 
 
όσα fish sticks τραβά η όρεξή μας και χωρά το ταψί μας!
 
ελάχιστο ελαιόλαδο ή ηλιανθέλαιο (για το λάδωμα)
 
διάφορα μυρωδικά, όπως ρίγανη, θυμάρι, πιπέρι
 
λεμονάκι
 
Πάμε…
 
Διαλέγουμε το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε ή μπορούμε ακόμη να επιλέξουμε, αν μας βολεύει, ένα τηγάνι που όμως είναι κατάλληλο για μαγείρεμα στο φούρνο. Με ένα πινελάκι ή ακόμη και με διπλωμένο χαρτί κουζίνας, απλώνουμε στον πάτο το λάδι μας. Αραδιάζουμε με μικρή απόσταση μεταξύ τους τα fish sticks και τα πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250°C για περίπου 15’, έως ότου ψηθεί καλά το εσωτερικό τους και γίνουν τραγανά εξωτερικά. Ακολουθούμε τον αναγραφόμενο χρόνο ψηφίσματος της συσκευασίας. 
 
Πριν τα σερβίρουμε στο τραπέζι, γαρνίρουμε τις ψαρο-κροκέτες μας με μπόλικο λεμονάκι, να το ρουφήξουν όσο είναι καυτές. 
 
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές