Έξυπνα μυστικά για να κρυώνουμε λιγότερο το χειμώνα

16 Φεβρουαρίου 2015
Βάλε θερμοφόρα! Μην ντρέπεσαι.
Ναι, ναι, μπορεί να σου θυμίζει την γιαγιά και τον παππού, όμως κάτι ξέραν οι παλιοί. Προμηθεύσου από το φαρμακείο θερμοφόρα, γέμισέ την προσεκτικά με ζεστό προς καυτό νερό, «ξάπλωσέ» την ελαφρώς ώστε να αφαιρεθεί ο αέρας από το εσωτερικό, κλείσε την στεγανά και γύρισέ την για να φύγει ό,τι νερό έχει μείνει στο στόμιο. Η προσωπική σου θερμοφόρα είναι πανέτοιμη για να σκεπάσεις με αυτήν τα άκρα σου, τα πόδια ακόμη και την κοιλιά σου. Αν και οι θερμοφόρες του εμπορίου είναι «ντυμένες», εάν σου είναι πολύ καυτή η θερμοκρασία της, βάλε την πάνω από μια πετσέτα ή κουβέρτα. 
 
Προφύλαξε καλά τα άκρα σου
Συνήθως από τα πρώτα όργανα που κρυώνουν στον άνθρωπο είναι τα άκρα του: τα χέρια και τα πόδια μας. Γιατί όμως; Απλούστατα επειδή απέχουν πολύ από την καρδιά μας, η οποία στέλνει αίμα στα όργανα. Κι επίσης, επειδή λόγω μικρότερης ποσότητας λίπους μένουν περισσότερο εκτεθειμένα. Στο κρύο λοιπόν, είναι σοφό να προστατεύεις πάντοτε καλύτερα τα χέρια και τα πόδια σου και να τα διατηρείς ζεστά. Αν ξέχασες να πάρεις γάντια, μπορείς πάντα να χτυπήσεις χαρωπά τα δυο σου χέρια και αντίστοιχα, αν δεν φοράς μάλλινες κάλτσες, χοροπήδα επιτόπου και δώσε κίνηση στο αίμα σου!
 
Πιες με μέτρο
Όπως ακριβώς ένα καυτό ντους, ανακουφίζει για λίγο και μετά το σώμα μας κρυώνει, έτσι και το αλκοόλ μας ζεσταίνει προσωρινά. Η κατανάλωση μιας μικρής ποσότητας αλκοόλ θα σε ζεστάνει εσωτερικά τις πολύ κρύες μέρες του χειμώνα. Αν όμως υπερβείς το όριο, τότε η αγγειοδιαστολή θα επαναφέρει το κρύο. 
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές