DIY Ανοιξιάτικο στεφάνι!

29 Απριλίου 2017
Ψάχνετε τρόπους να γιορτάσετε αυτή την ηλιόλουστη και πολύχρωμη εποχή; Χρειάζεστε κάτι για να διακοσμήστε το σπίτι σας με ανοιξιάτικες πινελιές; Γιατί να μην φτιάξετε το δικό σας ανοιξιάτικο στεφάνι; Αυτά τα στεφάνια είναι μια κλασική προσθήκη στο ανοιξιάτικο ντεκόρ και μια όμορφη αναπαράσταση της εποχής. Επίσης, το ανοιξιάτικο στεφάνι που έχετε φτιάξει μόνοι σας, θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας. Αν είστε σε δημιουργική διάθεση, θα χρειαστείτε τα πιο κάτω: 
 
Υλικά
 
Ένα απλό στεφάνι, για βάση
Σπρέι λευκής μπογιάς ( ή σε οποιοδήποτε χρώμα της αρεσκείας σας, φτάνει να είναι παστέλ)
Ψαλίδι
Δυνατή κόλλα
Διάφορα φρέσκα λουλούδια, στο είδος και τα χρώματα που σας αρέσουν
Μια κορδέλα σε χρώμα της αρεσκείας σας
 
Οδηγίες
 
Σε ένα ευρύχωρο χώρο, απλώνετε εφημερίδες στο έδαφος και τοποθετείστε εκεί το στεφάνι. 
 
Με το σπρέι, μπογιατίστε το στεφάνι, αναλόγως του σχεδίου που θέλετε π.χ. ολόκληρο , μέρος του, το μισό ή σε σημεία ώστε να φαίνεται και το αρχικό χρώμα. Το αφήνετε να στεγνώσει. 
 
Εν τω μεταξύ, παίρνετε τα λουλούδια σας, κόβετε τα κοτσάνια περίπου στα ¾, αφήνοντας δηλαδή το ¼ του αρχικού μήκους (να αφήσετε αρκετό ώστε να μπορείτε να τα στερεώσετε μέσα στα κλαριά του στεφανιού).
 
Αφού έχει στεγνώσει το στεφάνια, αρχίζετε να στερεώνετε τα λουλούδια ανάμεσα στα κλαριά μέχρι να γεμίσει παντού ομοιόμορφα. Αν εξέχουν κάποια λουλούδια ή δεν μπαίνουν σωστά, μπορείτε να τα κολλήσετε πάνω στο στεφάνι με την κόλλα.
 
Τέλος, φτιάχνετε ένα φιόγκο με την κορδέλα. Ακολούθως παίρνετε προσεκτικά τον φιόγκο, επιλέγετε ένα σημείο πάνω στο στεφάνι ( πάνω, κάτω ή στο πλάι), βάζετε λίγη κόλλα στο πίσω μέρος της κορδέλας , στο σημείο του κόμπου και την κολλάτε στο στεφάνι. 
 
Μόλις έχετε δημιουργήσει το δικό σας ανοιξιάτικο στεφάνι!
 
Σημείωση: Μπορείτε να προσθέσετε οποιαδήποτε επιπλέον διακοσμητικά στοιχεία π.χ. μικρά αυγά, φωλιές πουλιών κλπ. Απλά βεβαιωθείτε ότι τοποθετείτε σωστά την κόλλα στο πίσω μέρος των αντικειμένων, ώστε να κολλούν σωστά στο στεφάνι.
 
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές