Διακόσμηση λαμπάδας

26 Μαΐου 2014

Πάμε να φτιάξουμε τη δική μας λαμπάδα με χάντρες, κορδέλες κι αποξηραμένα φρούτα!

Δεύτε λάβετε φως! Οι λαμπάδες του εμπορίου είναι περισσότερο για τα μικρότερα παιδιά που θέλουν να κρατήσουν τους ήρωές τους. Τι γίνεται όμως με τους μεγάλους; Γιατί να μην φτιάξουμε μόνοι μας τη λαμπάδας μας, επιλέγοντας το χρώμα, το σχέδιο και το δέσιμο που θα έχει; Έτσι θα ταιριάζει και με τα ρούχα μας! Θα χρειαστείς: 1 λαμπάδα σκέτη σε όποιο χρώμα θες, αποξηραμένα φρούτα (όπως ροδέλες από πορτοκάλια, λεμόνια και μήλα), κορδέλες σε διάφορα χρώματα ή πέτσινα σχοινάκια, χάντρες, ξυλαράκια κανέλας και ένα πιστόλι σιλικόνης.

Εάν δεν βρεις στην αγορά αποξηραμένα φρούτα ή απλώς θες να τα φτιάξεις εσύ, ιδού ο τρόπος: κόψε σε πολύ λεπτές ροδέλες τα πορτοκάλια, τα λεμόνια και τα μήλα σου. Τα πορτοκάλια γίνονται πολύ εντυπωσιακά, οπότε μπορείς να δουλέψεις μόνο με αυτά. Αν χρησιμοποιήσεις μήλα, αφού τα κόψεις, βύθισέ τα σε ένα μπολ με χυμό λεμονιού κι αλάτι για 20’. Μετά, ταμπονάρισέ τα με μια πετσέτα κι άστα να στεγνώσουν. Αράδιασε τις ροδέλες πάνω στη σχάρα του φούρνου κι άφησέ τες να ξεραθούν για 6 ώρες στους 70°C. Αν δεις ότι κατσαρώνουν οι άκρες, γύρισε τα φρούτα από την άλλη. Τα πορτοκάλια σου θα είναι σαν γυαλάκια όταν γίνουν: στεγνά κι εύκαμπτα. Πέρασέ τα με βερνίκι να κρατήσουν και να γυαλίσουν κι όταν στεγνώσουν καλά, είναι έτοιμα να τα διακοσμήσεις.

Ξεκινάμε τη λαμπάδα μας με τις κλωστές. Τις φέρνεις βόλτα γύρω από την λαμπάδα σε ότι σχέδιο θες. Μια και η σιλικόνη δεν κολλά πάνω στο κερί, θα πρέπει αφού σφίξεις την κλωστή να την κολλήσεις (την κλωστή επάνω στην κλωστή), τόσο στο ξεκίνημα αφού τη φέρεις μια βόλτα όσο και στο τελείωμα. Έτσι, την σταθεροποιείς πάνω στη λαμπάδα, σαν δυο τσιμπιδάκια. Παίρνεις ροδέλες από τα αποξηραμένα φρούτα, τους βάζεις λίγη σιλικόνη και τις κολλάς επάνω στην κλωστή. Παρομοίως, παίρνεις ξυλάκια από κανέλα και δένεις γύρω τους κλωστές. Στο τελείωμά τους προσθέτεις πολύχρωμες χάντρες και τις στερεώνεις με κόμπο. Το ξυλάκι το κολλάς κι αυτό πάνω στα αποξηραμένα φρούτα, με την κόλλα σιλικόνης. Μπορείς, αν θες, να βάλεις και αστεροειδή γλυκάνισο. Η χειροποίητη λαμπάδα σου είναι πανέτοιμη! Κι όλοι θα τη ζηλεύουν.

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές