Χειροποίητη μάσκα για ευαίσθητες επιδερμίδες προσώπου

03 Δεκεμβρίου 2014
Ποιος είπε ότι το αβγό και το λεμόνι προορίζονται αυστηρά προς… κατανάλωση; Στρώνουν και δερματάκι!
 
Η μάσκα αυτή είναι το καλύτερο γιατρικό για επιδερμίδες προσώπου που είναι ευαίσθητες και με τάση να εμφανίζουν ερυθρότητα. Σύμμαχός σας, φυσικά υλικά, όπως είναι το λεμόνι με αντισηπτικές ιδιότητες και το ασπράδι του αβγού. Μέσα σε ελάχιστα λεπτά και πολύ-πολύ οικονομικά, θα έχετε την προσωπική σας μάσκα και το πρόσωπό σας θα γίνει πιο… ματ και ήρεμο από ποτέ.
 
Θα χρειαστείτε το χυμό από ½ λεμόνι και το ασπράδι από ένα αβγό. Σε ένα ποτηράκι ή μπολάκι χτυπάμε πρόχειρα με ένα πηρούνι το ασπράδι, έως ότου αφρίσει. Προσθέτουμε και τον φρεσκοστυμένο χυμό κι ανακατεύουμε 1-2 γύρες. Με τα δάχτυλα ή με μια σπάτουλα απλώνουμε τη μάσκα στο πρόσωπο, αφήνοντας κενό… ασφαλείας γύρω από τα μάτια. Αφήνουμε τα υλικά να δράσουν για 15 λεπτά. Εναλλακτικά, μπορούμε να τα αφήσουμε να ενεργήσουν καθόλη τη διάρκεια του βραδινού μας ύπνου. Μετά το τέταρτο ή την επομένη το πρωί, ξεπλένουμε καλά τη μάσκα με χλιαρό νεράκι. 
 
Οι λευκαντικές κι αντισηπτικές ιδιότητες του λεμονιού ενισχύονται από το ασπράδι και η μάσκα αυτή διώχνει την περιττή λιπαρότητα που εκκρίνει η επιδερμίδα και… εξημερώνει το πρόσωπο.
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές