Χοιρινά μπριζολάκια με σάλτσα μπύρας και χαλούμι

21 Οκτωβρίου 2014
Εκρηκτικοί συνδυασμοί γεύσης που θα κάνουν τους συνδαιτυμόνες σας να παραμιλάνε από τη νοστιμιά!
 
Θα χρειαστείτε:
4 κ.σ. ελαιόλαδο
6 χοιρινά μπριζολάκια από λαιμό
2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
4 πολύχρωμες πιπεριές
200 γρ. μανιτάρια σαμπινιόν
αλάτι & πιπέρι
θυμάρι 
1 κούπα ξανθή μπύρα
1 κύβος ζωμού κότας, σε μορφή ζελ που λιώνει
200 γρ. χαλούμι
 
Πάμε…
Ζεσταίνουμε το λάδι να κάψει και αφήνουμε τα μπριζολάκια στο τηγάνι, μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο μεριές. Τα τοποθετούμε σε πιατέλα. Στο καυτό λάδι ρίχνουμε τώρα τα κρεμμυδάκια και τα αφήνουμε να καραμελώσουν. Προσθέτουμε στα καραμελωμένα κρεμμύδια τις πιπεριές μας, τις οποίες έχουμε πλύνει καλά, αφαιρέσει τους σπόρους και κόψει σε φετούλες. Κόβουμε σε μεσαίες φέτες και τα μανιτάρια και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε με προσοχή, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με λίγο θυμάρι. Τέλος, αφήνουμε στο τηγάνι τα μπριζολάκια μας και ξανά αλατοπιπερώνουμε. Σβήνουμε με τημ ξανθιά μπύρα. Ολοκληρώνουμε με τον κύβο του ζωμού, ο οποίος θα λιώσει γλυκά από τη θερμοκρασία, σα γλάσο. 
Κόβουμε το τυρί σε χοντρούς κύβους κι όταν λιώσει καλά ο ζωμός προσθέτουμε πάνω στο κρέας το χαλούμι. Σκεπάζουμε το τηγάνι με το καπάκι του κι αφήνουμε το τυρί για μερικά λεπτά να λιώσει. Μπορούμε να συνοδεύσουμε τα μπριζολάκια μας με ζεστό ή κρύο πουρέ.
 
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές