Νικήστε τα winter blues!

31 Ιανουαρίου 2020
1. Ασκηθείτε
Ο πιο απλός τρόπος να ανέβει η ψυχολογία σας το χειμώνα είναι να αναγκάσετε τον εαυτό σας να είναι ενεργός, ακόμα και όταν είναι κρύο και βράδυ έξω. Σύμφωνα με έρευνες, ακόμα και ένας δεκαπεντάλεπτος περίπατος κατά τη διάρκεια της μέρας είναι αρκετός για να αυξήσει σημαντικούς νευροδιαβιβαστές, όπως είναι η ντοπαμίνη η οποία βοηθάει στην ενεργοποίηση του εγκεφάλου.
 
2. Μπείτε στη σωστή ψυχολογία
Μπορούμε να δούμε τον χειμώνα ως μια εποχή κατά τη οποία, πέφτουν οι ρυθμοί μας, μας αρέσει να μένουμε σπίτι και περνάμε χρόνο με φίλους και οικογένεια. Επίσης, μπορείτε να βελτιώστε την διάθεσή σας, εκμεταλλευόμενοι αυτή την περίοδο ώστε να προγραμματίσετε πράγματα για τα οποία θα ανυπομονείτε μέσα στη χρονιά, για παράδειγμα τις καλοκαιρινές σας διακοπές!
 
 
3. Προσθέστε στη διατροφή σας σύνθετους υδατάνθρακες
Οι λιπαροί, απλοί υδατάνθρακες όπως η πίτσα και το σκορδόψωμο, σας ικανοποιούν για πολύ λίγο και σας κάνουν να νιώθετε πιο βαριοί το χειμώνα. Οι πιο πολύπλοκοι υδατάνθρακες, όπως το μπρόκολο, το σπανάκι, τα κολοκυθάκια και οι φακές, χωνεύονται πιο αργά, το οποίο σημαίνει πως δεν αυξομειώνεται η ζάχαρη στο αίμα και άρα δεν υπάρχουν τόσο εύκολα σκαμπανεβάσματα στη διάθεσή σας.
 
4. Αγαπήστε το φολικό οξύ
Ορισμένες έρευνες σχετικά με την επίδραση του φολικού οξέος στον εγκέφαλο έχουν δώσει μια εικόνα για το πώς μπορεί να ενισχύσει τη διάθεσή σας. Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι το σώμα το χρησιμοποιεί για να δημιουργήσει σεροτονίνη - την "ευτυχισμένη" ορμόνη - αλλά δεν υπάρχουν καθόλου αποδεικτικά στοιχεία για το πώς λειτουργεί. Η συμπερίληψή του στη διατροφή σας είναι έτσι κι αλλιώς καλή ιδέα. Μπορείτε να λάβετε υψηλές ποσότητες φολικού οξέος σε φυλλώδη πράσινα φύλλα, βρώμη, ηλιόσπορους, πορτοκάλια, ενισχυμένα δημητριακά, φακές, λουβί και σόγια.
 
5. Φάτε και λίγη μαύρη σοκολάτα!
Η σοκολάτα υπήρξε πάντα ένα δωράκι στον εαυτό μας! Ωστόσο, δεν είναι όλες οι σοκολάτες καλές για το σώμα και τη ψυχή μας! Οι συμμετέχοντες σε μία μελέτη έπιναν ένα ρόφημα μαύρης σοκολάτας κάθε για ένα μήνα. Τα αποτελέσματα έδειξαν σημαντικά βελτιωμένη διάθεση, την οποία οι ερευνητές συνδέουν με υψηλή περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες. Οι πολυφαινόλες είναι ένα αντιοξειδωτικό στοιχείο. Έτσι όταν πέφτει η διάθεσή σας το χειμώνα, φάτε λίγη μαύρη σοκολάτα!
 
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές