7 Tip για να οργανώσετε ένα υπέροχο Χριστουγεννιάτικο πάρτι στο σπίτι

18 Δεκεμβρίου 2016

Τις γιορτινές αυτές μέρες, ανοίγουμε το σπίτι μας για συγγενείς και φίλους. Εμείς σας δίνουμε 7 tip για να οργανώσετε ένα υπέροχο πάρτι στο σπίτι!

 

7 tips-02.png

1. Η είσοδος

Βάλτε τους καλεσμένους σας στη σωστή (γιορτινή) διάθεση, διακοσμώντας την είσοδο του σπιτιού σας στο theme της βραδιάς. Τα λαμπιόνια, είναι πάντα η ιδανική διακόσμηση για τα Χριστούγεννα, όπως επίσης και τα φαναράκια με κεράκια. Συνδυάστε τα, τοποθετώντας στην είσοδο, γλαστρούλες με  το απόλυτο χριστουγεννιάτικο λουλούδι, την ποϊνσέτια.

 

7 tips-01.png

2. Το theme

Είναι καλά το πάρτυ σας να έχει μια θεματική. Μπορεί για παράδειγμα να είναι “White Xmas”,  “Κόκκινο - Πράσινο”, “Χρυσό-Ασημί”,  κλπ. Αυτό θα σας βοηθήσει να καθορίσετε τη διακόσμηση του χώρου, του τραπεζιού και να επιλέξετε τα σερβίτσια σας.

 

7 tips-04.png

3. Η μουσική

Η μουσική πρέπει να ακούγεται διακριτικά από τα ηχεία. Ετοιμάστε μια λίστα από τραγούδια π.χ. γνωστά χριστουγεννιάτικα σε jazz/swing/lounge εκδοχές, ορχηστρικά, τζαζ κλπ.

 

7 tips-05.png

4. Το φαγητό

Έαν θα κάνετε cocktail party, ετοιμάστε μέρες πριν μια λίστα με κρύα και ζεστά καναπεδάκια καθώς και ατομικά γλυκά (αυτά μπορεί να είναι και τα παραδοσιακά π.χ. μελομακάρονα, φοινικωτά, κουραμπιέδες). Εαν θα οργανώσετε δείπνο σε τραπέζι, σχεδιάστε ακριβώς τι θα σερβίρετε για ορεκτικό, κυρίως, συνοδευτικά και γλυκό. Το πιο σημαντικό είναι να μην ετοιμάσετε δύσκολα φαγητά, ώστε να μην περάσετε όλη σας τη μέρα στην κουζίνα.

 

7 tips-06.png

5. Cocktail

Ετοιμάστε μια γωνιά στο σπίτι , όπου εκεί θα βρίσκεται το μπαρ. Εξοπλίστε το με τα κατάλληλα ποτήρια (ψηλά για αφρώδες κρασί, ειδικά μαρτίνι, χαμηλά και ψηλά), μεζούρες, shaker, μακριά κουτάλια και ότι γαρνιτούρες θα χρειαστείτε (φλούδες λεμονιού, ελιές κλπ.). Εκεί θα τους προσφέρετε το απεριτίφ πριν το φαγητό και το ποτό μετά.

 

7 tips-07.png

6.  Η διασκέδαση

Εαν θα καλέσετε οικείους σας φίλους, βρείτε τρόπους να περάσετε καλά. Για παράδειγμα, επιτραπέζια παιχνίδια, χαρτιά ή ακόμα και αυτοσχέδιο...καζίνο! Το έχουν οι μερες εξάλλου!

 

7 tips-08.png

7. Οι λεπτομέρειες

Αυτές κάνουν τη διαφορά! Για παράδειγμα, “αναβαθμίστε” την τουαλέτα σας. Διακοσμήστε την με φρέσκα λουλούδια, ανάψτε αρωματικά κεριά και έχετε καλής ποιότητας σαπούνι, ενυδατική κρέμα χεριών και ατομικές πετσέτες. 

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές