7 Μυστικά και tips για το καθάρισμα του σπιτιού!

11 Νοεμβρίου 2016
Εκτός από τα καθαριστικά, υπάρχουν μερικά tip για το  καθάρισμα του σπιτιού, που πρέπει να ξέρετε!
 
Για το πλυντήριο πιάτων: Είναι καλά μια φορά τη βδομάδα, να καθαρίζετε το πλυντήριο πιάτων. Ένας εύκολος τρόπος είναι να βάζετε μαγειρική σόδα πάνω σ’ ένα υγρό σφουγγάρι και να καθαρίζετε τις άκρες του πλυντηρίου, ώστε να αφαιρεθούν λεκέδες από υπολείμματα φαγητού.  Για το εσωτερικό, τώρα που είναι η περίοδος των κρυολογημάτων, προσθέστε ένα φλυτζάνι ξύδι στο κανονικό κύκλο του πλυντηρίου σας  για να εξολοθρευθούν τα βακτήρια.
 
Για τα μαγειρικά σκεύη: Έχετε ήδη μαγειρέψει. Πριν καθίσετε να φάτε, γεμίστε τον νεροχύτη με ζεστό νερό, βάλτε υγρό πιάτων και αφήστε τις κατσαρόλες, τα ταψιά και οτιδήποτε άλλο έχετε χρησιμοποιήσει, να μουλιάσουν καθώς τρώτε. Έτσι το έργο σας μετά θα γίνει πολύ πιο εύκολο!
 
Για το σφουγγάρι της κουζίνας: Όλοι ξέρουμε πως το σφουγγάρι της κουζίνας είναι εστία μικροβίων. Μπορείτε να το απολυμάνετε, κάθε βράδι, στύβοντας το πρώτα ώστε να είναι στεγνό και ακολούθως βάζοντας το στον φούρνο μικροκυμάτων, σε ψηλή ένταση για ένα λεπτό. Θα το πετάξετε όταν αρχίσει να μυρίζει και να κομματιάζεται εύκολα.
 
Για τους τοίχους του σπιτιού: Έχετε δημιουργικά παιδιά που ζωγραφίζουν με χρωματιστά μολύβια πάνω στους τοίχους; Για να τους καθαρίσετε πάρτε ένα σφουγγάρι και βουτήξτε το σε ένα μπολάκι με νερό και λίγη μαγειρική σόδα. Ακολούθως, τρίψτε ελαφρά τους τοίχους.
 
Για το συρτάρι με τα καλλυντικά: Χωρίς να το καταλάβουμε, στο συρτάρι με τα καλλυντικά και τα προϊόντα περιποίησης μας, γίνεται συχνά ένα χάος. Μια φορά το μήνα, ελέγχετε τα συρτάρια για προϊόντα που έχουν λήξει και πετάξτε τα. Το ίδιο κάντε με κρέμες και προϊόντα που δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ. 
 
Για τις επιφάνειες κοπής: Ένα παλιό και δοκιμασμένο τρικ. Αφού έχετε χρησιμοποιήσει τις επιφάνειες για να κόψετε από λαχανικά μέχρι κρέατα, ρίξτε παντού λίγο αλάτι ή μαγειρική σόδα και ακολούθως τρίψτε την επιφάνεια με μια χοντρή φέτα λεμόνι.
 
Για τις οσμές: Έχετε κάψει το στέικ ή ένας καλεσμένος σας έχει καπνίσει στο σπίτι;  Ένας πολύ εύκολος τρόπος για να φύγουν οι μυρωδιές, μέσα σε μια μέρα είναι με τη χρήση ξυδιού. Τοποθετήστε στο δωμάτιο  ένα ή και περισσότερα μπολ (εξαρτάται πόσο έντονη είναι η μυρωδιά), γεμάτο στα ¾ με λευκό ξύδι. Θα εκπλαγείτε πόσο αποτελεσματικό είναι! Επίσης, εάν η κουζίνα σας μυρίζει ακόμα πολύ από το λάχανο που ψήσατε την προηγούμενη, τότε σε ένα κατσαρολάκι βάλτε ½ φλ. λευκό ξύδι και 1 φλ. νερό. Άστε το να βράσει μέχρι να εξατμιστεί σχεδόν όλο το νερό. 
 

 

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές