7 αρωματικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στη μαγειρική αλλά και ως διακοσμητικά!

08 Ιουλίου 2017
Είναι ωραία να ανανεώνουμε το χώρο μας, μια φορά στο τόσο και τι καλύτερος τρόπος να το κάνουμε από το να χρησιμοποιούμε διακόσμηση, διπλής χρήσης!
 
Για τη διακόσμηση
 
Τα φυτά δεν είναι μόνο ένα όμορφο διακοσμητικό στοιχείο στο σπίτι, αλλά και μια υγιής προσθήκη, καθώς καθαρίζουν τον αέρα. Για να εκμεταλλευτείτε πλήρως τη χρήση των φυτών εσωτερικού χώρου, προσπαθήστε να τα τοποθετήσετε σε ανοικτούς χώρους, όπως για παράδειγμα στο καθιστικό, τοποθετώντας τα σε μια βιβλιοθήκη ή σε ένα βοηθητικό τραπεζάκι. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να τα βάλετε στο περβάζι του παραθύρου της κουζίνας. Όπου και να τοποθετήσετε τα φυτά σας, είναι καλά να είναι κάπου που τα βλέπει ήλιος. Έτσι θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται και να παραμένουν υγιή. Αν θέλετε να γίνετε δημιουργικοί μπορείτε να τα φυτέψετε σε γυάλινα βαζάκια ή σε γλαστρούλες ζωγραφισμένες στο χέρι!
 
Στην κουζίνα:
 
Βασιλικός  (Σε μακαρονάδες, σάντουιτς, σούπες και σάλτσες)
Μαϊντανός (Σε στέικ, όσπρια, κοτόπουλο, ρύζι)
Δυόσμος ( Σε ποτά όπως χυμούς και στο νερό, σαλάτες και ντιπ)
Ρίγανη (Σε κρεατικά, μακαρονάδες, αυγά, πιάτα με ντομάτα)
Σχοινόπρασο ( Σε αυγά, κρέας, αλοιφές ή ντιπ)
Κόλιαντρος ( Σε stir fry πιάτα, γουαγκαμόλε, ρύζι, ντιπ και μακαρονάδες)
Θυμάρι ( σάλτσες, στιφάδα, σούπες, μακαρονάδες, χοιρινό)
 
Εάν προσπαθείτε να αναβαθμίσετε τόσο το σπίτι σας όσο και το μαγείρεμα σας, τότε τα βότανα είναι ιδανικά για εσάς. Περάστε από το τοπικό σας METRO και επιλέξτε τα αγαπημένα σας βότανα από την μεγάλη ποικιλία που διαθέτουμε!
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές