6 δημιουργικές χριστουγεννιάτικες κατασκευές για να φτιάξετε με τα παιδιά σας!

19 Δεκεμβρίου 2016

Φτιάχνοντας έξι δημιουργικές χριστουγεννιάτικες κατασκευές με τα παιδιά σας!

 

1. Χριστουγεννιάτικες Κάλτσες

6th day xmas-02.png

 

Ο Άη Βασίλης ετοιμάζεται να έρθει και εμείς πρέπει να κρεμάσουμε τις κάλτσες από το τζάκι για να μπουν τα δώρα μέσα. Ας φτιάξουμε τις δικές μας, εύκολα και απλά.

Αγοράζουμε τσόχα, σε όποιο χρώμα θέλουμε, σε διαστάσεις περίπου 0,50 Χ 0,50 για κάθε κάλτσα. Ζωγραφίζουμε με μολύβι δύο κάλτσες στη τσόχα και τις κόβουμε με ψαλίδι. Σε αυτό το σημείο, μπορείτε να τις αφήσετε σκέτες ή να ράψετε πάνω διακοσμητικά π.χ. κουμπιά, σχήματα με άλλο χρώμα κλωστή.

Ράβουμε τις άκρες μαζί, με διαφορετικό χρώμα κλωστής, περίπου ½ εκ. από τις άκρες. Αφήνουμε το πάνω μέρος ανοικτό για να ρίξουμε μέσα τα δώρα. Ράβουμε στο πάνω μέρος, μια κλωστή για να μπορούμε να την κρεμάμε.  Και ακολούθως γεμίζουμε με δώρα!

 

2. Γιορτινές κορδέλες

6th day xmas-03.png

 

Αγοράζουμε τσόχα σε όποιο χρώμα θέλουμε. Π.χ. λευκή εάν θα φτιάξουμε κορδέλες με χιονάνθρωπους, κίτρινη, για αστέρια, πράσινη για δεντράκια κ.ο.κ.  Παίρνουμε την τσόχα, σχηματίζουμε πάνω με μολύβι το σχήμα που θέλουμε και στο μέγεθος που επιθυμούμε και το κόβουμε. Αυτό το σχήμα, θα το βάλουμε ξανά στη τσόχα για να κόψουμε ένα πανομοιότυπο. Επαναλαμβάνουμε, για όσα σχήματα θέλουμε και αναλόγως του μήκους που θέλουμε την κορδέλα μας.

Για φτιάξουμε την κορδέλα μπορούμε να το κάνουμε με 2 τρόπους: α) να περάσουμε τα σχήματα μέσα από χοντρή κλωστή και β) να τα κρεμάσουμε πάνω στην κλωστή χρησιμοποιώντας ξύλινα μανταλάκια.

 

 

3. Χιονονιφάδες από χαρτί

6th day xmas-04.png

 

Χριστούγεννα σημαίνει χειμώνας αλλά και χιόνι! Ας φτιάξουμε μερικές χιονονιφάδες για να διακοσμήσουμε και το δέντρο μας. Αρχίζουμε με ένα τετράγωνο λευκό χαρτί. Το διπλώνουμε, στη μέση διαγωνίως, για να σχηματιστεί ένα τρίγωνο. Το διπλώνουμε ξανά, δημιουργώντας ένα μικρότερο τρίγωνο. Ακολούθως, με τη βοήθεια ενός μοιρογνωμονίου, μοιράζουμε το τρίγωνο σε τρία ίσα μέρη (σχηματίζοντας τα από την κάθετη γωνία του τριγώνου) με τη βοήθεια μολυβιού. Ακολούθως, διπλώνουμε αριστερό μέρος, φέρνοντας το στη μέση. Επαναλαμβάνουμε με την δεξιά άκρη. Αφού έχει σχηματιστεί ένας κώνος, κόβουμε το κάτω μέρος ώστε να έχουμε ένα ίσο ισοσκελές τρίγωνο. Κρατώντας το διπλωμένο, κόβουμε με ψαλίδι, αφηρημένα σχήματα στις άκρες. Όταν τελειώσουμε, ξεδιπλώνουμε προσεκτικά. Έτοιμη η χιονοστιβάδα. Επαναλαμβάνουμε για όσες θέλουμε. Τέλος, τις περνάμε από μια χοντρή κλωστή, φτιάχνουμε κορδέλα και διακοσμούμε γωνιές του σπιτιού μας, ακόμα και το δέντρο.

 

4. Χριστουγεννιάτικες κάρτες

6th day xmas-05.png

 

Τι πιο όμορφο από το να φτιάξουν τα παιδιά σας, τις κάρτες που θα δώσετε σε συγγενείς και φίλους! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αγοράσετε χρωματιστό σκληρό χαρτί, σε όποιο χρώμα θέλετε και διακοσμητικά ( από glitter, τσόχα, αστεράκια μέχρι και μαλλί). Δίπλα σας, να έχετε επίσης ψαλίδι, μολύβι και μια καλή γόμα.

Κόβουμε το χαρτί σε τετράγωνα και το ξαναδιπλώνουμε για να κάνουμε την βάση της κάρτας. Πάνω στη μια πλευρά, ζωγραφίζουμε με μολύβι τις εικόνες που θέλουμε π.χ. χριστουγεννιάτικο δέντρο, νιφάδες χιονιού, Άη Βασίλη κλπ. Ακολούθως, κόβουμε την τσόχα μας στα σχήματα που θέλουμε. Απλώνουμε γόμα στα σχήματα μας, εφαρμόζουμε τα κομμάτια τσόχας στο χαρτί και διακοσμούμε ανάλογα με τα αστεράκια, το glitter κλπ. Το μόνο που απομένει είναι ένα όμορφο μήνυμα στο εσωτερικό!

 

 

5. Χάρτινο χριστουγεννιάτικο δεντράκι

6th day xmas-06.png

 

Αγοράζουμε ένα αρκετά χοντρό, πράσινο χαρτί. Έχουμε δίπλα μας κραγιόν, μαρκαδόρους, γόμα, ψαλίδι και speed fix.

Διπλώνουμε το χαρτί στη μέση και ακολούθως το κόβουμε στη μέση. Βάζουμε το ένα κομμάτι πάνω στο άλλο και τα διπλώνουμε μαζί στη μέση. Ζωγραφίζουμε μισό χριστουγεννιάτικο δέντρο στη μια πλευρά. Κόβουμε κατά μήκος της γραμμής. Ανοίγοντας τα δύο χαρτιά, θα έχουμε τώρα 2 ολόιδια δεντράκια. Διπλώνουμε ξανά τα δεντράκια στη μέση, τραβώντας μια γραμμή με το μολύβι στο κέντρο του δέντρου, σε κάθε χαρτί. Στο ένα χαρτί, κόβουμε μέχρι τη μέση, αρχίζοντας από τα κάτω, και στο άλλο κάνοντας το ίδιο, αρχίζοντας από τα πάνω. Εφαρμόζουμε το ένα δέντρο μέσα στο άλλο. Με ένα speed fix, κολλάμε τις άκρες και τις κορυφές μαζί.
Το τρισδιάστατο δεντράκι είναι έτοιμο! Μπορείτε να το διακοσμήσετε ζωγραφίζοντας με τα κραγιόνια, λαμπιόνια, αστεράκι και ότι άλλο θέλετε.

 

 

6. DIY δακτυλίδια για τις πετσέτες στο γιορτινό τραπέζι.

6th day xmas-07.png

 

Μια πρωτότυπη ιδέα, που δεν αφήσει κανέναν από τους καλεσμένους σας ασυγκίνητο. Αγοράστε αρκετά χοντρό χαρτόνι ( που να μπορεί να τυλίγεται σε ρολό), καθώς και διακοσμητικά ( μικρούς Άη Βασίληδες, αστεράκια, γκι, χαντρούλες, glitter, αστεράκια).

Κόβουμε το χαρτόνι σε λωρίδες περίπου 5 εκ σε μήκος και 3 εκ. σε πλάτος. Ζωγραφίζουμε, μέσα και έξω το χαρτόνι. Εάν χρησιμοποιήσουμε μπογιές, ζωγραφίζουμε και αφήνουμε να στεγνώσουν τα χαρτόνια. Ετοιμάζουμε τα διακοσμητικά μας. Τυλίγουμε το χαρτόνι κυκλικά και κολλάμε τις άκρες με γόμα. Αφήνουμε να στεγνώσουν. Ακολούθως ζωγραφίζουμε ή κολλάμε πάνω τα διακοσμητικά μας. Τα αφήνουμε να στεγνώσουν και είναι έτοιμα!

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές