5 τρόποι για να χρησιμοποιήσετε την κανέλα και να κάνετε τα Χριστούγεννα σας πιο... εορταστικά!

20 Δεκεμβρίου 2016

Χριστούγεννα με κανέλα!

 

Η κανέλα, αυτό το γλυκό μπαχαρικό, όχι μόνο έχει υπέροχο άρωμα αλλά προσθέτοντας το σε ροφήματα και φαγητά, δίνει επιπλέον γεύση και μια νότα από…Χριστούγεννα!

 

5th christmas day-02.png

1. Στον καφέ!

Τα υπέροχα πρωινά των γιορτών, όταν θα ξυπνάτε και θα ετοιμάζετε το cappuccino σας, δοκιμάστε αντί σοκολάτα, να πασπαλίσετε πάνω από το αφρόγαλα, κανέλα. Η μυρωδιά της σε συνδυασμό με το γάλα και τον καφέ, είναι υπέροχη. Θέλετε ακόμα μια ιδέα; Εάν φτιάξετε ένα ρόφημα με γεύση βανίλια, βάλτε λίγη κανέλα από πάνω. Υπέροχο!

 

5th christmas day-03.png

2. Στα μπισκότα και κουλουράκια

Αυτές τις γιορτές, σίγουρα θα ψήσετε μπισκότα και κουλουράκια, μαζί με τα παιδιά σας. Αυτό όμως που μπορείτε να κάνετε είναι να βάλτε λίγη κανέλα από πάνω μόλις βγουν από το φούρνο ζεστά ζεστά. Μπορείτε είτε να την πασπαλίσετε σκέτη ή να την αναμίξετε με ζάχαρη ώστε να γίνουν πιο γλυκά και τραγανά τα γλυκά!

 

5th christmas day-04.png

3.Στη γέμιση της γαλοπούλας

Εάν βάζετε στη γέμιση σας κάστανο και σταφιδάκια που είναι κάπως γλυκά, η προσθήκη κανέλας, θα ολοκληρώσει το γευστικό και αρωματικό αποτέλεσμα. Για να το κάνετε αυτό, απλά ρίξτε ένα ξυλάκι κανέλας στο σημείο που έχετε ήδη σοτάρει τα κρεμμύδια και ψήνετε τον κιμά.

 

900x400.jpg

4. Μέσα στο ζεστό κρασί

Ένα διεθνές αγαπημένο ποτό της εποχής, είναι το ζεστό κρασί! Είναι αγαπητό λόγω της απλότητάς και της τελειότητας του. Αλλά τι το κάνει τόσο τέλειο; Σε αντίθεση με το συνηθισμένο κρασί, το ζεστό κρασί έχει ένα επιπρόσθετο υλικό – την κανέλα. Εφόσον βράσετε το κρασί σας με τα κατάλληλα συστατικά, τη στιγμή που θα είστε έτοιμοι να το σερβίρετε, απλά ρίξτε το στην αγαπημένη σας κούπα και προσθέστε 1-2 ολόκληρα ξυλάκια κανέλας. Αυτό το γαρνίρισμα με κανέλα είναι το τέλειο συμπλήρωμα για το χειμερινό σας ποτό και είναι σίγουρα πολύ νόστιμο!

 

5th christmas day-06.png

5.Στο ποπ κορν

Είστε μαζεμένοι μπροστά από τη τηλεόραση και βλέπετε αγαπημένες χριστουγεννιάτικες ταινίες. Ας φτιάξουμε γιορτινό…ποπ κορν! Ετοιμάζουμε το ποπ κορν κανονικά και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με λίγο βούτυρο. Ακολούθως πασπαλίζουμε λίγη ζάχαρη και κανέλα. Ανακατεύουμε για να πιάσουν παντού.

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές